News Flash:

Cum scoti petele de sange din haine

18 Februarie 2018
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
pete

Sunt o multime de mici accidente prin care iti poti pata hainele, iar una dintre cele mai greu de scos pete este cea de sange. Totusi, daca ti-ai murdarit de sange una dintre piesele vestimentare preferate, nu e cazul sa disperi si sa o arunci la gunoi sau sa o transformi in haina de casa. Cu rabdare si atentie, poti scoate chiar si aceasta pata, potrivit site-ului ehow.com.

Sterge imediat locul cu un prosop uscat de hartie, din centrul petei inspre exterior, si apasa usor, ca murdaria sa se impregneze in prosop. Daca este un articol ce trebuie curatat chimic, nu te apuca sa cureti pata si du haina cat poti de repede la curatatorie. Incercand sa scoti singur sangele de pe un astfel de articol, poti cauza pagube ireversibile asupra tesaturii, iar cei de la curatatorie nu vor mai putea sa rezolve nimic.

Combina o lingura de detergent de rufe sau solutie de pete cu o ceasca de apa oxigenata intr-un bol mic. Un alt amestec bun este amoniacul si apa. Inmoaie o carpa curata in solutie, stoarce-o si apoi curata delicat locul patat.


Uita-te pe instructiunile de spalare de pe eticheta materialului. Vezi daca haina are nevoie de tratament special.

Seteaza temperatura pe apa rece si lasa obiectul vestimentar sa se usuce natural, daca materialul permite spalarea la masina. Poti folosi un produs suplimentar de pre-spalare, pentru curatarea petelor.

Spala delicat de mana cu un detergent pentru rufe sensibile, daca haina nu se poate introduce in masina de spalat, apoi clateste cu apa rece.

Nu folosi uscatorul si nu supune pata la caldura pana nu a fost complet indepartata. Intinde rufele pe sarma. Caldura poate face pata sa se fixeze in tesatura daca nu a iesit la prima incercare. Daca o usuci natural si ramane tot patata, inca mai ai optiunea sa o duci la curatatorie.

Nu incerca aceste solutii pe lenjerie, matase sau lana. Poti lasa pete aproape imposibil de scos. Materialele care necesita curatare chimica implica o atentie sporita, pentru ca nu ai de unde sa stii cum au fost colorate sau tratate. Daca incerci sa cureti singur aceste piese poti sa faci hainele sa intre la apa, sa se decoloreze sau sa faci alte pete ciudate. Decat sa le strici, mai bine mergi cu ele la spalatorie in cazul in care ai ai dubii in privinta materialului.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005329 (s)