News Flash:

Alte trei persoane au murit din cauza gripei. Numarul total de decese a ajuns la 35

19 Februarie 2018
876 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa caz

Institutul National de Sanatate Publica anunta ca au fost confrmate inca trei decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba despre un barbat de 75 de ani, din judetul Mures si doua femei, din judetul Arges si, respectiv, Capitala. Numarul total al deceselor a ajuns la 35, in sezonul 2017-2018.
Institutul National de Sanatate Publica (INSP) informeaza, luni, prin Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), ca, pe 12 februarie 2018, a fost confirmat decesul din cauza virusului gripal B, in cazul unei femei de 80 de ani, din Bucuresti, aceasta avand conditii medicale preexistente.

Doua zile mai tarziu, a fost confirmat un alt deces din cauza gripei. Mai exact, un barbat in varsta de 75 de ani din judetul Mures a murit, confirmat fiind cu virus gripal tip B si avand, de asemenea, conditii medicale preexistente.

Totodata, pe 18 februarie 2018, o femeie de 47 de ani din judetul Arges a murit, confirmata cu virus gripal tip B, dar fara conditii medicale preexistente cunoscute.
Niciunul dintre ei nu era vaccinat antigripal.

Numarul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 a ajuns astfel la 35.

Ministerul Sanatatii a transmis populatiei o serie de masuri care trebuie luate la nivelul atat al spitalelor, scolilor sau al farmaciilor, cat si de fiecare persoana in parte, pentru a preveni eventuale imbolnaviri cu gripa. Astfel, managerii de spitale au obligatia sa se asigure ca sunt respectate cu strictete masurile igienico-sanitare in unitatile sanitare si ca personalul medical are la dispozitie si poarta echipamentul de protectie.De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica sa prezinte, in cel mai scurt timp, o situatie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripa existente in spitale si, dupa caz, sa solicite suplimentarea stocurilor, astfel incat sa fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacientilor internati.

Si farmaciile trebuie sa se asigure ca au medicamente si produse necesare prevenirii si tratarii gripei.

Totodata, avertizeaza MS, este necesar ca in gradinite si scoli, in fiecare dimineata, cadrele medicale sa realizeze un triaj, astfel incat sa poata fi evitata raspandirea virusului gripal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004815 (s)