News Flash:

Turist blocat in Muntii Bucegi, recuperat dupa o interventie de sase ore: "Nu aveau ce cauta pe acolo. Nu este traseu pentru schiori"

19 Februarie 2018
830 Vizualizari | 0 Comentarii
jandarmi montani salvamont muntii fagaras 2

Jandarmii montani din Sinaia au reusit sa-l recupereze si pe cel de-al saptelea turist blocat in Muntii Bucegi, dupa o interventie de sase ore. Sapte turisti au fost salvati in total, dupa ce au schiat pe un traseu nemarcat si au ramas blocati pe Valea Pelesului.
Potrivit Jandarmeriei Prahova, cel de-al saptelea turist este cel care a alertat primul apel serviciile de interventie, dupa ce a ramas blocat pe un traseu neschiabil, intre Cota 2000-Cota 1500, in zona Canionului Pelesului din Muntii Bucegi.
Acesta a coborat pe un traseu nemarcat si a ramas blocat din cauza zapezii mari si a cetii.
Ulterior, pe acelasi traseu au ramas blocati alti sase schiori.

”Nu aveau ce cauta pe acolo. Nu este traseu pentru schiori. Au ramas blocati din cauza zapezii mari, a cetii si a terenului stancos”, declara seful Jandarmeriei Prahova, Liviu Coman.

Jandarmii au avut si ei probleme din cauza zapezii, patru dintre ei reusind sa ajunga pana la aproximativ 250 -300 de metri de locul semnalat de turisti, insa nu au mai putut inainta. Duminica seara, sase dintre turistii blocati pe Valea Pelesului au fost recuperati, iar cel de-al saptelea, un barbat din Bucuresti, dupa o interventie de sase ore.

 


muntii bucegi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005942 (s)