News Flash:

Alexander Adamescu poate fi extradat - surse

13 Aprilie 2018
960 Vizualizari | 0 Comentarii
adamescu

Alexander Adamescu, fiul afaceristului Dan Adamescu, a primit din partea judecatorilor britanici o decizie de extradare, insa hotararea magistratilor din Londra poate fi contestata cu apel, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul anchetei.
Surse din cadrul anchetei au precizat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a primit o decizie de extradare din partea judecatorilor britanici, insa hotararea nu este executorie si poate fi contestata cu apel.

La finalul lunii martie, DNA anunta ca Alexander Adamescu a fost arestat preventiv dupa ce, in cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, avocatul sau a prezentat in instanta un document neasumat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

"Din informatiile primite de la autoritatile britanice a rezultat ca, in cursul judecarii procedurii de executare a mandatului european de arestare de catre o instanta din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, aparatorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat in fata instantei de judecata din Londra un document care ar fi fost emis, in aparenta, de o institutie din Romania, respectiv Administratia Nationala a Penitenciarelor. Documentul nu a fost insa asumat de Administratia Nationala a Penitenciarelor", arata DNA.
Ca urmare, pe 2 martie 2018, in cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanta de judecata din Londra a dispus fata de Alexander Adamescu inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestarii preventive.

Curtea de Apel Bucuresti a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a doua infractiuni de dare de mita. In baza acestui mandat, avand in vedere ca Alexander Adamescu se afla in Marea Britanie, a fost initiata procedura de predare a acestuia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005265 (s)