News Flash:

ALERTA METEO! Ninsori in 6 judete din Moldova, precipitatii si vant in intreaga tara, pana miercuri dimineata

7 Februarie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare si viscol
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o atentionare Cod galben de ninsori consistente pentru 6 judete din zona Moldovei, precum si o informare de precipitatii consistente si intensificari ale vantului la nivelul intregii tari, valabile pana miercuri dimineata.
Potrivit meteorologilor, in intervalul 7 februarie, ora 15:00 — 8 februarie, ora 11:00, in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi, dar si in zona de munte a judetelor Bacau si Vrancea va ninge si se va depune strat nou de zapada de 10 — 20 cm.
In functie de evolutia meteorologica, ANM precizeaza ca va actualiza atentionare Cod galben valabila pentru judete din Moldova.
Pe de alta parte, in intervalul 7 februarie, ora 11:00 — 8 februarie, ora 11:00 va fi in vigoare o informare meteo de precipitatii insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, in majoritatea regiunilor.
Astfel, cantitatile de apa vor depasi local 15 — 20 l/mp, iar in sudul Moldovei, Muntenia si Dobrogea, dar si in zonele deluroase si montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restranse peste 30 — 40 l/mp.
Totodata, in jumatatea de nord a Moldovei, dar si la munte, la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar in vestul, nord-vestul si centrul teritoriului precipitatiile vor fi sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare.
In regiunile sudice si sud-estice (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti) la inceput vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare. Pe spatii restranse, cu precadere in sudul si centrul Moldovei si in nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.
Prognoza ANM semnaleaza faptul ca, temporar, vantul va avea intensificari in sudul Moldovei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei si local in Oltenia, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 — 55 km/h si izolat 65 km/h.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005177 (s)