News Flash:

ALERTA in Capitala! Doua cazuri de gripa aviara

21 Februarie 2017
957 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa aviara1
Doua pasari gasite decedate pe 15 februarie in Parcul Tineretului din Capitala au fost depistate cu gripa aviara, cadavrele animalelor fiind incinerate conform procedurii, potrivit Primariei Municipiului Bucuresti.
"In data de 15 februarie, reprezentantii ALPAB au gasit doua pasari decedate in Parcul Tineretului, si, conform procedurii, au sesizat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor - Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, iar specialistii ANSVSA au prelevat probele necesare. Ulterior, in data de 20 februarie, ALPAB a fost instiintata ca rezultatul a fost pozitiv pentru influenta aviara la pasari salbatice. Pe cale de consecinta, conform responsabilitatilor, ALPAB a incinerat cadavrele celor doua pasari", potrivit unui comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti.
Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB) supravegheaza in continuare populatiile de pasari salbatice din parcurile si de pe lacurile pe care le administreaza si va notifica autoritatile competente in cazul pasarilor descoperite moarte.
Potrivit ANSVSA, au fost confirmate in Romania 12 focare de gripa aviara la pasari domestice in sase judete, respectiv Tulcea, Prahova, Bacau, Brasov, Mures si Constanta.
Mediafax.ro

alpab
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005988 (s)