News Flash:

ALERTA! Cod ROSU de inundatii!

14 Martie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod

UPDATE - Circulatia rutiera este oprita, miercuri dimineata, pe DN10 Siriu – Sita Buzaului, in judetele Covasna si Buzau, din cauza apei de pe carosabil, potrivit Centrului Infotrafic.
Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislau – DJ102 Cislau-Valenii de Munte – DN1A Valenii de Munte – Brasov.
 
Pe de alta parte, traficul pe DN 11 B, in localitatea Casinul Nou, judetul Harghita, inchis marti seara din cauza apei acumulate pe drum, a fost deschis incepand cu 6.30.
Cod rosu de inundatii pe raul Buzau
 
Raul Buzau se afla sub avertizare cod rosu de inundatii, ca urmare a ploilor din ultimele ore. 
”Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, a cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul Buzau aval Vama Buzaului - amonte acumularea Siriu, judetele Brasov, Covasna, Buzau”, arata hidrologii.

Avertizarea cod rosu de inundatii este in vigoare pana miercuri la ora 12.00.

De asemenea, bazinul hidrografic al raului Tarnava Mare – amonte Acumulare Vanatori, judetele Harghita, Brasov si Mures se afla, tot pana miercuri la ora 12.00, sub avertizare cod portocaliu de inundatii.
Si raul Olt aval S.H.Tomesti - amonte S.H. Sebes Olt, judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu este sub cod portocaliu de inundatii miercuri la ora 12.00, iar afluentii mici ai Oltului aferenti sectorului amonte Acumulare Voila, judetele Harghita, Covasna si Brasov pana la ora 10.00.

13 martie

85 de curti si gospodarii din 3 localitati din Harghita erau inundate, marti, dupa ce debitele raurilor si ale paraurilor au crescut in urma topirii zapezilor, ploilor sau scurgerilor de pe versanti, in vreme ce un drum judetean si un pod au fost afectate, circulatia desfasurandu-se cu dificultate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca 30 de curti din localitatea Lazarea, 15 gospodarii din Fileni si 40 din Suseni au fost inundate.

Zeci de pompieri sunt mobilizati pentru scoaterea apelor.

Circulatie inchisa pe un drum din Harghita, unde s-au acumulat aluviuni de 40 de centimetri

Circulatia rutiera a fost inchisa, marti seara, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 11B, in zona localitatii Casinu Nou din judetul Harghita, in conditiile in care pe drum s-au acumulat aluviuni de 40 de centimetri.

Potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, circulatia rutiera a fost inchisa pe DN 11B, in zona localitatii Casinu Nou (judetul Harghita), pentru toate categoriile de autovehicule.

Masura a fost instituita din cauza conditiilor meteo nefavorabile (apa si aluviuni provenite din scurgerile de pe versanti).

Pe carosabil s-au acumulat aluviuni de circa 40 cm.

Doi barbati, salvati dupa ce au fost surprinsi in masina de o viitura, in Harghita

Doi barbati au fost salvati, marti, de pompierii voluntari, dupa ce au ramas blocati in masina, in localitatea harghiteana Lazarea, fiind surprinsi de o viitura de aproape un metru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca cei doi barbati se deplasau pe un drum comunal de pe raza localitatii Lazarea cand au fost surprinsi de viitura.

”Pana cand au ajuns colegii nostri, pompierii voluntari ii salvasera. Apa de pe carosabil avea circa 80 de centimetri si a venit ca o viitura. Ei au sunat la numarul 112”, a spus Alina Ciobotariu.

Viitura s-a format ca urmare a revarsarii paraului Mare, a scurgerilor de pe versanti, topirii zapezilor si ploilor abundente din ultimele ore.

Cei doi barbati nu au putut inainta, ramanand blocati in autoturism.

”Este afectat DJ 131, la iesirea din localitatea Martinis spre Rares, dupa ce raul Homorodu Mic s-a revarsat pe carosabil. Un pod a fost inundat si se circula greoi. Raurile Tarnava Mare, Olt, Homorodu Mic si Homorodu Mare sunt monitorizate”, a spus Alina Ciobotariu.

Debitele raurilor si ale paraurilor din Harghita au crescut mult in ultimele ore, ca urmare a topirii zapezilor, ploilor din ultimele ore si a scurgerii apelor de pe versanti.

Bazinele hidrografice Homorodul Mic si Homorodul Mare din judetele Harghita si Brasov au intrat pana marti la miezul noptii sub cod rosu de inundatii, conform unei alte avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004838 (s)