News Flash:

Liviu Dragnea: "Domnul Gabriel Oprea a spus ca m-a ajutat sa devin presedintele partidului"

14 Martie 2018
930 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01

​​​​​Presedintele PSD Liviu Dragnea este invitat in aceasta seara in studioul Antena 3, dupa ce luni a anuntat  ca a discutat cu "mai multi colegi" sa lucreze la o lege care sa dea posibilitatea de a sanctiona pe cei care mint, defaimeaza propria tara.

Principalele declaratii ale lui Liviu Dragnea: 

De ce a fost Congres PSD?

Dragnea: Era un an de la guvernare, o echipa noua. Trebuia ca partidul sa-si asume domeniile prioritare cu potential de dezvoltare. (...)Trebuia sa adoptam cinci conventii, obiective importante pentru sociatatea romaneasca si sa refacem structura partidului.

„Am vrut sa stiu raspunsurile la niste intrebari importante”, a mai spus Dragnea.

Potrivit lui, „au fost multe framantari induse in interiorul partidului si pentru a lamuri aceste lucruri s-a facut acest Congres”.

Ce spune Dragnea despre Andronescu, Banicioiu si Stefanescu:

„Oamenii au plecat multumiti, incurajati si increzatori de la Congres. Foarte rar vorbesc despre colegi de partid in public. Eu ma asteptam ca acesti colegi, doamna Andronescu, domnul Stefanescu, daca doreau sa candideze sa depuna pur si simplu dosarul. Nu stiu de ce mai era nevoie de tot acest scandal si aceasta victimizare, in conditiile in care au fost aprobate toate candidaturile(...). Romanii nu mai vor scandal. Am inteles ca s-a transmis ca n-au fost lasati sa candideze(...). E competitie. Eu am fost suparat pentru faptul ca acesti colegi vorbeau pe la toate televiziunile ca e pusa sub semnul intrebarii democratia in partid, in conditiile in care unii dintre ei mi-au spus sa-i sustin. Democratia inseamna vot, nu eu numesc. Nu am facut-o niciodata. Cineva care pierde vrea sa spuna ca l-am blocat. Nu mai vreau sa abordez subiectul. Ce vor sa faca in continuare nu stim. Asta este un partid”, a mai spus Dragnea.

Dragnea: Cred ca exista un centru de comanda

„Se contruieste o imagine. Aceasta gogoasa se va sparge. Incet, dar sigur, adevarul iese la iveala si sunt sigur ca o sa doara foarte tare”.

Liviu Dragnea a explicat planurile coalitiei PSD-ALDE.

„Obiectul nostru este sa-i convingem pe oameni ca noi nu gresim”.

„Centrul de comanda pe care inca nu-l stiu n-are cum sa ramana ascuns la nesfarsit. Se agita cu tot felul de actiuni. Vom modifica legi si urmarim sa fie puse in aplicare. E cea mai simpla si corecta abordare”, a punctat liderul PSD.

„Domnul Oprea a spus ca m-a ajutat pe mine sa devin presedintele interimar al partidului in 2015. Imi pare rau ca s-a dus pe subiectul asta. Trebuie sa spun ce s-a intamplat atunci. (...) Era luni, foarte cald. Peste doua zile urma comitetul CEX in care membrii trebuiau sa aleaga presedintele interimar. Domnul Oprea mi-a spus ca a inteles de la statul de drept ca Zgonea trebuie sa fie numarul unu si eu numarul doi in partid. Mi-a zis : „Eu cu tine o sa conducem si Zgonea o sa fie asa”. I-am spus: „Nu stiu ce ai inteles tu, dar eu miercuri voi candida si cred ca voi fi ales presedintele interimar al PSD”. A pus mana pe telefon si a transmis. Mi-a zis ca a vorbit cu domnul Coldea. M-am ridicat si am plecat. Seara eram cu cativa prieteni, am fost sunat insistent ca sa ma intalnesc cu dumnealui la un restaurant. In separeu era domnul Oprea si cudomnul Zgonea. Ulterior a venit si Marian Oprisan. Mi-a zis ca a vorbit la statul de drept si se accepta ca tu sa fii presedinte interimar si Zgonea numarului doi. I-am zis: „Nu stiu ce ai vorbit si cu cine, nu mai vreau sa discutam subiectul asta. Partidul va hotari miercuri”. Asta a fost discutia despre aceasta speta ridica de domnul Oprea in spatiul public”, a spus Liviu Dragnea, marti seara.

„Habar n-am daca la celalalt capat al firului era domnul Coldea. Asta spune domnul Oprea”, a mai spus Dragnea.

Amintim faptul ca Gabriel Oprea a facut dezvaluiri bomba despre relatia sa cu Liviu Dragnea. Fostul ministru de interne sustine ca Dragnea a apelat in mai multe randuri la ajutorul sau, iar acest lucru i-a fost decisiv pentru viitorul politic si chiar personal.

Oprea a oferit doua exemple: in 2004, Liviu Dragnea l-ar fi rugat sa il ajute sa devina seful presedintilor de Consilii Judetene din PSD, iar 2015 Dragnea ar fi apelat din nou la sprijinul sau pentru a fi ales seful PSD.

Statul pararel facea guverne, a sustinut Liviu Dragnea, marti seara, la Antena 3.

„In 2012, am vorbit cu mai multi parlamentari sa voteze motiunea pentru a pica Guvernul Ungureanu.(...) Se vorbea daca domnul Basescu il va numi pe Ponta premier. Am convenit sa ne vedem la ora 20.00 sa discutam despre cum va arata voul Guvern. M-a sunat Victor Ponta sa ne vedem in seara asta , dar sa nu discutam despre Guvern ca e obosit. Mi s-a parut foarte ciudat. Ne-am intalnit dupa ce am fost la Cotroceni si a luat mandatul de la presedinte. A ramas sa ne vedem duminica. Am plecat acasa destul de contrariat. (...) Sambata jucam tenis si m-a sunat Crin. Mi-a zis: «domnule, aseara nu s-a putut face Guvernul ca era oboseala, dar dimineata Victor mi-a aratat lista Guvernului. A facut-o cu tine?» Zic: «nu, n-a facut-o cu mine, eu am plecat acasa ca si tine». Mi-a zis Crin: «te-am sunat sa-ti zic pentru ca nu mi se pare corect». Ne-am intalnit duminica. Ponta mi-a dat de inteles ca a facut in noaptea aia Guvernul cu George Maior si cu altii. I-am zis atunci ca nu are rost sa mai fac parte din proiectul asta si o sa stau in banca mea. Familia mea era la o cabana in Valea Prahovei si stabilisem sa ne intoarcem luni(...). Pe drum l-a sunat pe George Maior si mi l-a dat la telefon. Mi-a spus Maior: «Guvernul nu e o chestiune asa simpla, trebuie sa fie oameni verificati». I-am spus: «George, iarta-ma, nu sunt de acord cu tine. Nu inteleg de ce noi mergem si vorbim cu oamenii, ca de fapt sa vedem ca noi suntem tranformati in papusi». I-am spus si lui Crin. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate in randul liderilor din teritoriu, care s-au strans la partid sa ma sustina. Se stabilise ca eu sa fiu ministru de Interne si ei voiau ca eu sa fiu ministru de Interne. (...)Maior mi-a zis sa nu fiu in Guvern, sa ma ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: «de cand e SRI consultantul PSD?» Acestea sunt intamplarile pe care vreau sa le zic la Comisia SRI”, a spus Dragnea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)