News Flash:

Grefierii ameninta cu proteste. "Nu am fost consultati cu privire la un nou statut"

13 Martie 2018
926 Vizualizari | 0 Comentarii
grefier 1345740806 21112600

Asociatia grefierilor din Romania anunta ca personalul auxiliar si conex nu a fost consultat privind elaborarea unui nou statut, asa cum a anuntat luni ministrul Justitiei. Grefierii sustin ca s-a creat discriminare privind modul de salarizare, amenintand cu proteste.
"Nu am fost consultati cu privire la elaborarea unui nou statut al personalului auxiliar si conex, demers absolut necesar intr-un stat de drept si democratic. Desi ministrul justitiei a afirmat ca a rezolvat problema eliminarii varstei de pensionare in ceea ce priveste acordarea pensiei de serviciu, nu avem cunostinta de un proiect de act normativ, elaborat in acest sens. S-a creat o stare de discriminare in ceea ce priveste salarizarea personalului auxiliar de specialitate si conex,din cauza pasivitatii ministrului justitiei in ceea ce priveste elaborarea Regulamentului-cadru pentru stabilirea conditiilor de munca, ordonatorii secundari de credite interpretand diferit dispozitiile legale referitoare la modul de calcul al salariilor", transmit Asociatia Grefierilor si Sindicatul National al Grefei Judiciare, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, problemele salariale "vor contribui, in continuare, la agravarea starii de tensiune si nemultumire inrandul categoriei noastre profesionale, exprimate, initial, prin purtarea unei banderole albe pe brat, in ziua de luni, 12 martie, fara a afecta activitatea instantelor si a parchetelor sau programul de lucru cu justitiabilii, insa, in zilele ce urmeaza daca situatia nu se va rezolva in zilele ce urmeaza, aratam faptul ca suntem dispusi sa apelam la miscari de protest, inclusiv prin intreruperea temporara si chiar totala a activitatii".

"Nici pana la ora actuala, ministrul Justitiei nu a avansat o data certa pentru o intrevedere cu organizatiile profesionale si sindicale in vederea rezolvarii problemelor cu care se confrunta categoria noastra profesionala", se precizeaza in comunicatul de presa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006053 (s)