News Flash:

Ai urcior? - Remedii naturiste - Cum sa te tratezi ca sa scapi pentru totdeauna de el

12 Martie 2018
1563 Vizualizari | 0 Comentarii
urcior

Desi urcioarele se dezvolta foarte rapid si trec de la sine in cateva zile, sunt foarte suparatoare si incomode. Din fericire, exista cateva remedii naturale care accelereaza vindecarea. Iata care sunt acestea!
Urciorul este un mic furuncul cauzat de umflarea glandei sebacee din pleoapa. De obicei, este sensibil la atingere si este insotit aproape intotdeauna de lacrimare in exces, sensibilitate la lumina si disconfort la nivelul ochiului.
In general, urciorul este cauzat de bacteria numita stafilococ auriu. Insa exista si alti agenti patogeni care pot sta la baza acestei probleme.
Desi urcioarele se dezvolta de obicei in scurt timp si se vindeca de la sine in cateva zile, ele sunt destul de suparatoare si sunt considerate inestetice.

Din fericire, exista cateva remedii naturale cu proprietati deosebite, care accelereaza procesul de vindecare. 
In articolul de astazi, iti prezentam cele mai bune 7 remedii naturale pe care le poti aplica imediat ce observi ca iti apare un urcior.

1. Compresele fierbinti trateaza urciorul
Compresele umede si fierbinti aplicate pe urcior ajuta la inmuierea obstructiei de la nivelul canalului glandei sebacee.
In plus, o compresa fierbinte reduce inflamatia, amelioreaza mancarimile si trateaza iritatiile provocate de aceasta infectie dureroasa.
Cum se foloseste acest remediu
Umezeste o carpa curata cu apa calda si aplic-o pe zona afectata timp de 10 minute.
Repeta procedeul de trei sau patru ori pe zi.

2. Infuzie cu patrunjel
Poti folosi infuzia de patrunjel extern pentru a vindeca urciorul. Proprietatile sale antiinflamatoare si calmante diminueaza umflatura de pe pleoapa si amelioreaza iritatia.
In plus, patrunjelul actioneaza ca un agent de curatare pentru partea externa a ochiului si ajuta la indepartarea prafului si a altor substantelor daunatoare din aceasta zona.
Mod de utilizare
Prepara o infuzie de frunze de patrunjel. Cand ajunge la o temperatura suportabila, aplica lichidul pe pleoape cu o bucata de vata sau cu o carpa curata.
Lasa-l sa actioneze timp de 10-15 minute si repeta acesti pasi de pana la trei ori pe zi.

3. Pliculete de ceai de musetel
Proprietatile antiinflamatoare si revigorante ale ceaiului de musetel accelereaza vindecarea urciorului. Daca il aplici direct pe urcior, acest lichid diminueaza umflatura si combate bacteriile care provoaca infectia.
Mod de utilizare
Inmoaie pliculetele de ceai in apa clocotita si, atunci cand ajung la o temperatura moderata, pune-le pe ochi.
Lasa-le sa actioneze timp de 15 minute. Repeta de doua sau trei ori pe zi.

4. Curcuma
Compusii antibacterieni si antiinflamatori din curcuma ajuta la combaterea inflamatiilor cauzate de urcior.
Ingrediente
1 lingurita de curcuma macinata (5 g)
1 cana de apa (250 ml)
Mod de utilizare
Adauga o lingurita de curcuma intr-o cana cu apa fierbinte. Lasa amestecul sa se raceasca putin, apoi maseaza zona afectata a ochiului cu o o carpa sau un pansament curat.
Foloseste remediul de doua-trei ori pe zi.
Il poti aplica pe zona afectata si cu o pipeta.
5. Aloe vera
Seva din planta de aloe vera ajuta la accelerarea vindecarii urciorului. Aplicata extern, aloe vera combate infectia si diminueaza umflatura datorita proprietatilor sale antibacteriene si hidratante.
Mod de utilizare
Scoate seva din frunza de aloe vera si foloseste-o pentru a-ti masa pleoapele.
Las-o sa actioneze 5 minute, apoi clateste.
Daca doresti, poti inmuia o bucata de vata in gelul natural al acestei plante si sa masezi zona afectata.

6. Castravete
Castravetele este o leguma bogata in apa, antioxidanti si proprietati antiinflamatoare care ajuta la vindecarea urciorului. Compusii astringenti si revigoranti ai castravetelui diminueaza umflatura si mancarimile cauzate de urcior.
Mod de utilizare
Taie cateva felii de castravete si pune-le pe pleoapele afectate.
Lasa-le sa actioneze 5 minute si repeta de patru ori pe zi.

7. Galbenele
Galbenelele au proprietati antibacteriene si astringente care ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de obstructiile glandei sebacee din pleoape.
O compresa cu infuzie de galbenele reduce inflamatiile si roseata si previne mancarimile si durerea pe care le provoaca urciorul.
Mod de utilizare
Prepara o cantitate mica de infuzie de galbenele. Asteapta sa ajunga la o temperatura suportabila pentru piele, apoi aplica o compresa pe urcior.
Foloseste remediul de trei ori pe zi. 
Alege unul dintre tratamentele mentionate mai sus si urmeaza recomandarile noastre in privinta utilizarii sale. In acest fel, vei reusi sa tratezi urciorul in cel mai scurt timp.
Este indicat sa folosesti un singur remediu. In cazul in care combini mai multe deodata, poti intampina reactii adverse.


curcuma castravete castravetele galbenele galbenelele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004812 (s)