News Flash:

De ce e foarte bine sa ingheti afine? Sigur nu stiai asta

11 Martie 2018
1294 Vizualizari | 0 Comentarii
afine congelate

Cred ca suntem deja constienti de faptul ca boabele organice sunt foarte bune pentru sanatatea noastra generala.
Vitaminele pe care acestea le contin raspandesc o serie de beneficii pe tot corpul, dar este posibil sa le facem si mai sanatoase? Aparent, da. Da putem.
Din ce in ce mai multe cercetari indica faptul ca fructele inghetate le pot face chiar mai sanatoase. Acest lucru pare sa fie cazul in cazul afinelor ecologice, unde concentratia de antocianina este de fapt mai puternica dupa o scurta sedere in congelator. In cazul in care nu stiti, antocianinele contin o serie de calitati antiinflamatorii si sunt cunoscute pentru a beneficia de sanatatea dumneavoastra generala a creierului.
Unele cercetari chiar sugereaza ca antocianina poate avea proprietati anti-carcinogene care ar putea revolutiona complet industria medicala.

Ce face inghetarea?
Atunci cand inghetati afine (pentru perioade scurte sau lungi de timp), temperaturile scazute patrund adanc in fructe si perturba structura tesutului – aceasta face ca antocianii sa fie mai disponibili si mai absorbabili.
Boabele au de fapt culoarea lor ascutita, albastra din cauza antocianinei din tesut. Placile organice au deja un continut nutritional mai mare decat alternativele, dar inghetarea acestora poate imbunatati efectiv aceste 5 beneficii:

1. Imbunatatirea sanatatii inimii
Consumul de afine congelate va poate reduce semnificativ riscul bolilor de inima. Acest lucru se datoreaza faptului ca substantele nutritive regleaza si relaxeaza elasticitatea arterelor dvs. in peretele vascular, impiedicandu-le sa se deterioreze. In consecinta, acest lucru imbunatateste si fluxul sanguin, oferindu-va o tensiune arteriala sanatoasa in acest proces.

2. Risc redus de boala Alzheimer si alte forme de dementa
Anthocianina din fructe de padure poate imbunatati de fapt functiile de memorie si protejeaza creierul impotriva deteriorarii si pierderii celulelor. Protectia va face procesul de codare si recuperare mai fluid, ceea ce usureaza recuperarea informatiilor. Boabele pot, de asemenea, imbunatati cresterea celulelor nervoase si faciliteaza comunicarea intre procesele celulelor nervoase. Acest lucru incetineste, de fapt, rata pe care o imbatranesc si, in cele din urma, moare.

3. Imbunatatirea sanatatii sistemului nervos
Antioxidantii din afine furnizeaza protectia celulelor nervoase, dupa cum s-a mentionat anterior. Acestea va mentin, de asemenea, creierul sanatos de la diferite forme de poluare cu toxine la care este expus in fiecare zi. Ele creeaza efectiv o protectie in jurul sistemului nervos pentru a o mentine sanatoasa si puternica pentru o perioada mai lunga de timp.


4. Functia imbunatatita a motorului
Adultii mai in varsta, care sufera de deplasari cu deficiente mai mari de 70 de ani si peste, in general, se comporta mai functional dupa consumarea de afine inghetate. Ei au sporit abilitatile cognitive, ceea ce arata o capacitate imbunatatita a motorului in comparatie cu alti barbati si femei de aceeasi varsta.

5. Digestie imbunatatita
Antioxidantii din afine va protejeaza tractul digestiv impotriva oricaror daune din surse externe. Lucrul infricosator este ca multe persoane care nu au antioxidanti in dietele lor dezvolta in consecinta cancer ca rezultat al sanatatii gastrointestinale sarace. Persoanele cu risc de a dezvolta cancer de colon ar trebui sa aduca cu siguranta mai multe afine congelate in dieta lor.
Afinele sunt deja sanatoase, dar inghetarea acestora va permite sa obtineti beneficiile intr-o concentratie mai mare decat cele refrigerate. Ei vor gusta la fel de bine, dar vor fi mult mai sanatosi fara a arata asta.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006772 (s)