News Flash:

Aeroportul Arad a incasat 60.000 de euro in saptamana in care a preluat zborurile de la Timisoara

6 Iulie 2016
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport
Directorul Aeroportului International Arad, Dan Balacel, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca in intervalul 24 august - 01 septembrie 2013, pe aeroportul aradean au aterizat si au decolat 168 de aeronave.
In perioada respectiva, aeroportul aradean a preluat zborurile de pe Aeroportul International "Traian Vuia" Timisoara, unde au avut loc lucrari la pista.
Conform sursei citate, in cele opt zile, aeroportul aradean a fost tranzitat de 14.516 pasageri, respectiv o medie de 1.814 pasageri pe zi, in conditiile in care traficul la Arad este, in medie, de 2.500 de pasageri pe luna.
"Din punct de vedere economic, in cele opt zile la care facem referire, s-a inregistrat un venit suplimentar de 60.754 de euro, in conditiile in care venitul mediu lunar al aeroportului este de 45.000 de euro pe luna", a declarat Balacel.
El a adaugat ca "in pofida volumului de munca deosebit de mare, nu a fost inregistrat niciun eveniment neplacut, care sa afecteze siguranta pasagerilor sau a aeronavelor".
Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara a fost inchis pentru o saptamana, in perioada 24 august - 1 septembrie, din cauza unor reparatii la pista de aterizare/decolare, aeronavele cu pasageri fiind redirectionate pe aeroportul din Arad.
Lucrarile la pista de decolare/aterizare a Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara au inceput in 15 iunie si au constat in reparatii la rupturi de muchii si colturi ale dalelor, inchiderea exfolierilor superficiale ale suprafetelor de beton si alveolelor, inlocuiri de dale de beton, asternerea stratului asfaltic, repozitionarea sistemului de balizaj luminos si realizarea marcajului diurn.
Valoarea lucrarilor la cei 3.500 de metri de pista este de 11.900.000 de lei, banii provenind dintr-un credit accesat de catre S.N. Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia". sursa: Gandul.info

aeroportului arad balacel mediafax traian vuia timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005015 (s)