News Flash:

De ziua lui, un copil din Timisoara isi doreste doar o plimbare in natura… Legislatia il lasa, insa, tintuit pe patul de suferinta

6 Iulie 2016
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
scaun cu rotile rotile schimbarii 2015 750x350
Mihai Robert a fost o surpriza pentru mama sa, Viorica Nedelcu. ”Prima oara am aflat de existenta lui la patru luni si jumatate de sarcina. Nu aveam simptome, insa incepusem sa am o pofta de mancare neobisnuita. Imi era incontinuu foame, chiar si noaptea ma trezeam din somn din cauza asta. Am fost la doctor si l-am vazut pe Mihai la ecograf”, povesteste femeia care n-a avut timp sa se pregateasca prea mult pentru venirea pe lume in familie a celui de-al doilea copil.
Baiatul s-a nascut dupa numai o luna si jumatate de la prima ecografie. ”Am nascut la sase luni. Mihai avea 950 de grame. Am stat cu el trei luni in spital la Prematuri”, isi aminteste timisoreanca.
Pana la externarea din unitatea sanitara, Mihai a primit de la medici, rand pe rand, diagnostice cumplite: tetrapareza spastica, paralizie si epilepsie.
”Dintotdeauna a fost imobilizat la pat. E ca un bebelus. Mananca doar mancare pasata, pe care i-o administrez eu cu lingurita. Nu am renuntat la scutece si nici nu o vom putea face vreodata. Gangureste si uneori mi se adreseaza: <<haida>>, <<da>>…”, marturiseste mama, care aproape o treime din cei 51 de ani de viata si i-a petrecut ingrijindu-l pe Mihai.
”Va implini, in august, 14 ani. As vrea sa-i fac o surpriza si sa-l scot la plimbare, pentru ca afara, la aer, parca priveste altfel…”, spune doamna Viorica.
Mihai are un carucior care insa nu-l mai incape. A fost cumparat in urma cu trei ani prin decizia Casei Judetene de Sanatate Timis, din fondurile de sanatate fiind acoperita mai mult de jumatate din valoarea acestuia, respectiv 1.300 de lei, restul de 900 de lei fiind suportat de familie si de timisorenii care i-au aflat povestea.
Conform legislatiei, pentru a putea beneficia din nou de ajutor de la Casa de Sanatate, trebuie sa astepte cinci ani de la prima achizitie. Dar Mihai a crescut mult in ultimii trei ani si nu vrea ca doi ani de asteptare impusi de lege sa stea la pat pentru ca nu are cu ce sa se deplaseze.
”Stiu ca nu va face niciodata vreun pas de unul singur, dar vreau ca eu sa pot sa o fac pentru el. Poate ne ajuta si altii…”, spera doamna Viorica.
Cei care pot si doresc sa le intinda o mana de ajutor o pot face contactand-o pe doamna Viorica la numarul de telefon 0747.622.184. (cont in lei: RO86BRDE360SV14680913600).

mihai robert sarcina ecograf grame sanitara imobilizat pat haida
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004842 (s)