News Flash:

Adriean Videanu, audiat la DIICOT in dosarul Romgaz-Interagro

16 Februarie 2015
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a venit luni la DIICOT, el declarand ca a fost citat pentru a i se aduce la cunostinta extinderea urmaririi penale in cazul sau, in dosarul Romgaz - Interagro, faptele de care il acuza procurorii fiind de abuz in serviciu si complicitate la delapidare.
Adriean Videanu a ajuns la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 10.40, fiind insosit de avocatul sau, Cristian Ene.
Videanu a spus, la intrarea in sediul DIICOT, ca a venit pentru a i se aduce la cunostinta extinderea urmaririi penale in dosarul Romgaz-Interagro.
DIICOT a cerut din nou aviz presedintelui, in 2 februarie, pentru urmarirea penala a lui Adriean Videanu, ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, in dosarul Romgaz - Interagro, pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.
In 4 februarie, presedintele Klaus Iohannis a transmis cererea de urmarire penala a lui Adriean Videanu, "pentru a se proceda conform legii".
In acelasi dosar, procurorii au cerut si aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, tot pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.
Senatul a respins, in 12 februarie, solicitarea de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian.
In acelasi dosar, DIICOT a mai solicitat o data, in 2 septembrie 2013, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Varujan Vosganian si Adriean Videanu.
In cazul lui Videanu, seful statului de la acea vreme, Traian Basescu, a transmis, in 8 septembrie 2013, cererea de urmarire penala. Pe de alta parte, plenul Senatului a respins, in 7 octombrie 2013, solicitarea privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covarsitor impotriva cererii.
Potrivit DIICOT, in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, si in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar de sase ordine, respectiv trei memorandumuri. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006251 (s)