News Flash:

Accidentul aviatic din Rusia: Compania Saratov Airlines a retras temporar toate aeronavele din aceeasi categorie cu cel care s-a prabusit duminica

12 Februarie 2018
877 Vizualizari | 0 Comentarii
avion

Compania rusa Saratov Airlines a decis, luni, sa retraga temporar din serviciu toate aeronavele Antonov An-148, ca urmare a accidentului aviatic produs duminica in apropiere de Moscova, in urma caruia 71 de persoane au murit, relateaza site-ul agentiei Tass.
"Conducerea Saratov Airlines a decis sa suspende toate zborurile care trebuiau sa se desfasoare cu aeronave Antonov-148. Ne cerem scuze in avans pentru modificarea programului de zbor", se arata intr-un comunicat al companiei aeriene, fiind retrase din uz sase avioane An-148.

Compania rusa a mai precizat ca avionul care a efectuat cursa Moscova-Orsk a fost achizitionat in februarie 2017, iar in ianuarie 2018 a fost efectuata o inspectie amanuntita.

"Toate componentele motoarelor, corpul aeronavei si aripile au fost examinate temeinic. Inainte de fiecare zbor, avionul a fost supus operatiunilor de mentenanta de rutina. Examinarea efectuata inainte de decolarea din Moscova catre Orsk nu a relevat defectiuni", potrivit comunicatului.
Anterior, Saratov Airlines anuntase ca la mansa avionului care s-a prabusit se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, care avea peste cinci mii de ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronava.

Aeronava Antonov An-148 a fost fabricata in 2010 si a intrat in serviciul companiei aeriene in acelasi an. Prima cursa a fost efectuata in iunie 2010, iar recordul privind timpul de zbor continuu, fara o revizie, a fost stabilit in 2011 - 400 de ore si 45 de minute.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prabusit duminica in districtul Ramenskoye din regiunea administrativa Moscova. Cauza producerii accidentului urmeaza sa fie stabilita de catre anchetatori, iar variantele luate in calcul sunt conditiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defectiune tehnica.


antonov an-148
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006362 (s)