News Flash:

Dominic Fritz are cu ce lăuda

A înverzit stejarul plantat în Piața Libertății, acum un an

23 Mai 2023
202 Vizualizari | 0 Comentarii

Stejarul plantat în Piața Libertății acum un an de către Principesa Margareta, care l-a înlocuit cel sădit acum o sută de ani de Regele Ferdinand și Regina Maria, a început să prindă frunze.

Dominic Fritz se mândrește cu faptul că stejarul pe care l-a plantat în Piața Libertății acum un an, alături de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, a început să înverzească.

„Copacul a fost plantat pe locul stejarului Majestăților Sale Regele Ferdinand și Regina Maria, sădit în urmă cu un secol în 1923. A fost atent îngrijit de echipele noastre de spații verzi și specialiștii din mediul universitar și a trecut cu bine peste iarnă. Sperăm ca acestui an să se adauge încă un secol în care să umbrească intrarea spre Alba Iulia și spre Comenduirea Garnizoanei și să țină vie legătura specială dintre Timișoara și Casa Regală a României”, a declarat primarul Timișoarei.

Stejarul a fost supravegheat de angajații de la Horticultura, o societate a Primăriei Timișoara responsabilă cu îngrijirea spațiilor verzi din centrul orașului.

Copacul plantat de Regele Ferdinand și Regina Maria în anul 1923 s-a uscat din cauza lucrărilor de renovare a Pieței Libertății.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005142 (s)