News Flash:

A murit sculptorul Aurel Gheorghe Ardeleanu

26 Martie 2021
548 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu tristețe, amărăciune și regret ne luăm rămas bun de la una dintre cele mai importante și longevive personalități din domeniul cultural și artistic al Timișoarei.

Aurel Gheorghe Ardeleanu s-a stins din viață la aproape 85 de ani, pe care i-ar fi împlinit luna viitoare. A lăsat în urmă o operă și un model de urmat pentru cei care i-au fost elevi, apropiați, prieteni.  Nu a fost doar sculptor sau prozator, Aurel Gheorghe Ardeleanu a fost un adevărat actor al vieții culturale bănățene, implicat în proiecte și acțiuni menite să promoveze și să încurajeze arta, creația, imaginația.

A realizat, în cadrul unui amplu proiect intitulat „Portretul, o lume”, zeci de busturi, monumente și statui ale unor personalități bănățene. Lucrările sale au fost expuse în spații publice nu doar în România, ci și în străinătate.

Destinul său a fost legat și de Școala de Artă din Timișoara, loc în care, ca dascăl de sculptură, a predat, a format și a încurajat viitori artiști plastici.

A susținut mișcarea plastică de amatori, numărându-se printre fondatorii  Asociației  Artiștilor Plastici „Romul Ladea”, ce își desfășoară activitatea în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și cuprinde peste 130 de pictori și sculptori. Va dăinui prin creațiile sale, numeroase  busturi , ce se regăsesc  în  Aleea Personalităților din Parcul Central și din alte locații din Timișoara.

Să-i fie luminată veșnicia!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005195 (s)