News Flash:

Alin Nica a votat impotriva carantinarii la Timisoara

25 Martie 2021
392 Vizualizari | 0 Comentarii
alin nica

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, si-a mentinut votul impotriva prelungirii carantinei, insa se va supune deciziei finale luata de membrii Comitetului judetean pentru Situatii de Urgenta care a decis mentinerea restrictiilor la Timisoara si ina localitatile Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc si Dumbravita, pentru urmatoarele 7 zile.

”Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic fata de discutiile pe care le-am avut in Comitet in urma cu 2 saptamani si mi-am mentinut votul, pentru ca parerea mea e in continuare ca aceasta carantinare e de forma si fara masuri noi, nu vom vedea eficienta acestei carantine. Argumentele au fost exact aceleasi ca si acum 2 saptamani, cei care au votat pentru va vor spune. In privinta masurilor, nu sunt chestiuni semnificative schimbate fata de carantina de acum 2 saptamani, tocmai de aceea nu am votat pentru. Nu am vazut hotararea. Mi se pare ca e permis iesirea din casa dupa ora 22 doar pentru vaccinare, s-a eliminat chestiunea cu perioada pentru pensionari. Un alt motiv pentru care eu mi-am mentinut decizia este ca am cosnstat o discrepanta majora intre cel al DSP si INSP si am pus intrebarea la care nu am primit raspuns. De exemplu, care sunt masurile suplimentare pe care le avem in vedere ca sa crestem eficienta masurilor de carantina. Nu mi s-a raspuns. Am intrebat care sunt cifrele pe partea de vaccinare si cum putem intari acest proces, nu mi s-a raspuns in mod acceptabil”, a declarat Alin Nica, dupa sedinta CJSU.

Intrebat cum a votat primarul Timisoarei, Dominic Fritz, in privinta carantinei, Nica a explicat ca edilul și-a sustinut pozitia.

”A avut si dumnealui pozitia pe care si-a sustinut-o, am avut si puncte comune in interiorul Comitetului. Cred ca si-a nuantat putin pozitia, asa am observat si a fost in acord cu mine cand am ridicat anumite probleme legate de functionarea acestui Comitet si fundamentarea deciziei bazata pe cifre si date concrete si informatii de incredere pe care sa ne putem baza decizia. (…) Doar cele 5 localitati raman in carantina, Timisoara si cele 4 localitati periurbane, nu s-a discutat despre punerea in carantina a altor localitati. (…) Pe mine nu m-a convins si de asta am spus ca, mai degraba INSP, e un pic ciudat cum dintr-un aviz pentru ridicarea carantinei vine cu un aviz pentru continuarea carantinei. La cealalta sedinta, de duminica, cand s-a luat decizia de ridicare a carantinei. Decizia care are impact atat de mare asupra oamenilor se ia intr-un mod atat de superficial”, a declarat Alin Nica.

Liderul Cinsiliului Judetean Timis a adaugat ca va respecta deciziile CJSU.

”Decizia este luata, eu m-am batut in acest comitet impotriva carantinei, pentru ca restrictiile sa fie ridicate. Asta este, trebuie sa le respectam. Indemn si cetatenii la responsabilitate civica si s-a reusit a depasim acest moment impreuna, chiar daca suntem nemultumiti, dar regulile sunt reguli si trebuie sa le respectam. Asta nu inseamna ca nu sunt nemultumit in continuare. Voi lupta in continuare pentru vocea oamenilor care s-au saturat de astfel de restrictii fara fond, doar pe hartie”, a precizat Nica.

Alin Nica a mai spus ca Dominic Fritz nu a mai invocat motive politice si a aratat ca au fost discrepante intre punctajele INSP si DSP.

”Nu a mai invocat motive politice (Dominic Fritz – n.r.), insa INSP-ul, trebuie sa ne uitam ce are in antet, nu scrie CJT sau vreun minister condus de PNL, ci scrie Ministerul Sanatatii. Daca INSP a dat aceste masuri, nu ni se poate reprosa noua, celor de la PNL, ca este o decizie politica. Inclusiv aceasta dovada arata clar ca nu e o decizie politica, sau poate nu mai stiu eu cine conducre Ministerul Sanatatii. Sunt diferente majore de abordare intre avizele anterioare si cel actual. Nu stiu daca intre timp s-a schimbat metodologia. DSP evalua la 7-14 zile, in timp ce INSP a evaluat la 30 de zile. DSP anunta 57 puncte, iar INSP- 87 puncte. 30 de puncte e o diferenta foarte mare si eu n-am fost de acord”, a mai declarat Alin Nica.

Va reamintim, carantina se prelungeste la Timisoara si in cele patru comune periurbane pentru 7 zile. Aceasta a fost decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis convocat miercuri la pranz de prefectul Zoltan Nemeth.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004694 (s)