News Flash:

Florin Cîțu și Raed Arafat au întâlniri cu reprezentanţii cultelor religioase pentru a discuta despre Sărbătorile Pascale

25 Martie 2021
735 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat au întâlnire, la Palatul Victoria cu reprezentanţii cultelor religioase. La întâlnire vor participa, din partea Guvernului și Andrei Baciu dar şi coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță. Întâlnirea are ca scop discutarea despre restricţiile de Sărbătorile Pascale.

La întrevedere vor participa consilierul prezidențial Sergiu Nistor din cadrul Departamentului Cultură, Culte și Minorităţi Naţionale din Administraţia Prezidenţială, secretarul general al Guvernului, Horațiu Gorun dar și secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Președintele Klaus Iohannis dorește ca pandemia să fie ţinută sub control

Într-o declaraţie despre Sărbătorile Pascale, președintele Klaus Iohannis a explicat că în acest an sărbătorile pascale sunt la distantă unele de celelalte şi îşi doreşte ca pandemia să fie ţinută sub control în aşa fel încât oamenii să se poată bucura de mersul la biserică sau de întâlniri cu familia, desigur, într-un cerc restrâns

„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadru familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile. Nu-mi doresc – şi am spus acest lucru foarte clar de la început – nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică – asta este una”, a afirmat şeful statului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006032 (s)