News Flash:

A murit Emil Bobu

13 Iulie 2014
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul inalt demnitar comunist Emil Bobu, un apropiat al sotilor Ceausescu, a incetat din viata la varsta de 87 de ani, sambata, la Spitalul Universitar din Bucuresti, in urma unui accident vascular cerebral ischemic, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.
Bobu a fost internat la terapie intensiva, sambata dimineata, dupa ce a suferit un infarct miocardic acut. Ulterior, el a facut si un accidental vascular, care i-a fost fatal.
In timpul regimului Ceausescu, Emil Bobu a fost, printre altele, ministru de Interne, viceprim-ministru, secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Roman (PCR) si membru in Comitetul Politic Executiv al PCR.
Dupa evenimentele din decembrie 1989, Bobu a fost condamnat la inchisoare pe viata, pentru complicitate la genocid, impreuna cu alti trei membri ai Comitetul Politic Executiv - Manea Manescu, Tudor Postelnicu si Ion Dinca. In aprilie 1990, la trei luni dupa condamnare, incadrarea juridica a faptelor a fost schimbata in complicitate la omor deosebit de grav si complicitate la tentativa de omor deosebit de grav. Totodata, sentinta anterioara a fost casata, iar Bobu a primit o condamnare mai blanda - 10 ani de inchisoare. Mediafax.ro

sotilor ceausescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 33 queries | Mysql time :0.026610 (s)