News Flash:

Averea primarului Stavarache, arestat pentru coruptie, a fost pusa sub sechestru asiguratoriu

13 Iulie 2014
987 Vizualizari | 0 Comentarii
Averea primarului municipiului Bacau, Romeo Stavarache, arestat preventiv pentru presupuse fapte de coruptie, a fost pusa sub sechestru asiguratoriu de catre procurorii DNA, masura contestata de edil la Curtea de Apel Bacau si respinsa de judecatori, printr-o hotarare definitiva.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, printr-o ordonanta, luarea masurii asiguratorii asupra unor proprietati imobiliare a primarului de Bacau, Romeo Stavarache, arestat preventiv la inceputul lunii iulie pentru presupuse fapte de coruptie, respectiv luare de mita.
Prin masura asiguratorie, procurorii urmaresc recuperarea sumei de 2,39 milioane de lei pe care se presupune ca edilul bacauan ar fi primit-o drept mita, in cazul in care instanta il va gasi vinovat pe acesta de faptele de coruptie de care este acuzat.
Masura sechestrului asiguratoriu dispusa de DNA a fost contestata de Romeo Stavarache la Curtea de Apel Bacau. Judecatorii bacauani au respins cererea primarului din Bacau, printr-o hotarare definitiva, publicata, sambata, pe site-ul instantei bacauane de judecata.
Potrivit declaratiei de avere publicata pe site-ul Primariei Bacau, Romeo Stavareche detine o vila de 252,42 metri patrati in municipiul Bacau, la o valoare de impozitare de 273.887 lei, construita inca din 1999 impreuna cu sotia. De asemenea, edilul bacauan mai are in proprietate trei terenuri intravilan, tot in orasul de resedinta, pe aceeasi strada unde are si casa de locuit, in suprafata totala de 944,8 metri patrati. Valoarea acestora de cumparare este de 182.628 de lei, dupa cum reiese din declaratia de avere.
Romeo Stavarache, acuzat de luare de mita, a fost arestat preventiv pe 1 iulie de Curtea de Apel Bacau, pentru 30 de zile, dupa ce procurorii DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, in conditiile in care era cercetat sub control judiciar. Masura a fost contestata de edilul bacauan la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa instanta a respins cererea, printr-o hotarare definitiva.
Stavarache a fost retinut, pe 26 iunie, de DNA si, in aceasi zi, Curtea de Apel Bacau a decis sa fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanta a dispus ca Liviu Cenusa si Liviu Goian sa fie cercetati tot sub control judiciar.
Potrivit DNA, primarul Bacaului a fost retinut pentru cinci infractiuni de luare de mita, Liviu Goian a fost retinut pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita, iar Liviu Vasile Cenusa pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita. Conform sursei citate, in perioada 2008 - 2011, Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a cerut si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.
Astfel, la inceputul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau, aferenta fiecarui stalp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari in baza contractului incheiat cu aceasta institutie, valoare care era de 38 de euro/stalp. In baza acestei solicitari, in perioada martie 2008 - octombrie 2011 Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 810.670 de lei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0845 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025902 (s)