News Flash:

5 pași importanți pentru sănătatea cățelului tău

25 Noiembrie 2020
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
adorable 3344414 1920 2

Câinii sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai adorabile ființe de pe planetă. Cu toate acestea, întreținerea unui cățeluș nu înseamnă doar o plimbare pe zi în parc. Vei afla în acest articol că un câine are nevoie de mult mai mult decât un castron pentru mâncare și un culcuș pentru a fi fericit. Și, deși poate părea o muncă dificilă, îți garantăm că va merita efortul. Iată un ghid care cuprinde cinci pași importanți pentru a te asigura că vei avea un companion fericit și perfect sănătos.

1.      Găsește un medic veterinar bun

Primul loc în care ar trebui să mergi împreună cu cățelușul tău (dacă tocmai ai adoptat unul) este la cabinetul medicului veterinar pentru un control. Această vizită te va asigura că puiul este sănătos și te va îndruma corect spre o bună rutină de sănătate preventivă. Întreabă medicul ce alimente recomandă pentru cățelușul tău, cât de des trebuie să-l hrănești și ce cantitate de mâncare trebuie să primească micuțul. De asemenea, schema de vaccinare va fi stabilită tot de medic, alături de mai sigure opțiuni pentru controlul paraziților externi și interni, potrivit acestui ghid complet.

2.      Cumpără alimente de calitate

Sub îndrumarea unui specialist, alege o formulă de mâncare potrivită animalului tău, care poate fi pentru pui sau pentru seniori. Caută pe ambalaj o certificare pentru a te asigura că hrana satisface cerințele nutriționale ale cățelușilor. Asigură-te întotdeauna că prietenul tău patruped primește apă proaspătă disponibilă în orice moment.

 

3.      Antrenează-l pentru a avea un comportament adecvat

Cel mai bine pot fi antrenați puii, dar nici pentru seniori nu este niciodată prea târziu. Câinele aflat la o vârstă fragedă va învăța și va înțelege rapid comenzile pe care vrei să le asculte. Învață-ți cățelușul bunele maniere, ca să fie pregătit pentru o viață cu interacțiune socială pozitivă. De altfel, învățarea pufoșeniei să asculte comenzile de control precum „șezi”, „stai”, „hai” nu doar că îți va impresiona prietenii, dar îi va asigura câinelui o siguranță în orice situație potențial periculoasă. Mulți proprietari de patrupezi consideră că orele pentru dresaj profesionist sunt o modalitate excelentă pentru a antrena atât stăpânul, cât și câinele. Clasele încep de obicei să accepte pui la vârsta de 4 până la 6 luni.

4.      Socializarea, în ansamblu

Mână în mână cu drasajul merge și socializarea, care ar putea ajuta la evitarea problemelor de compartament. La vârsta de 2-4 luni, majoritatea puilor încep să accepte alte animale, alți oameni, locuri și experiențe noi. Socializarea, în ansamblul ei, îți va ajuta partenerul să acumuleze experiențe sociale pozitive, potrivit The SprucePets.

5.      Mângâie-ți câinele!

Poate părea evident, dar cel mai simplu și sigur mod de a-ți arăta afecțiunea față de cățelușul tău este printr-o simplă mângâiere. Pe lângă aceasta, joaca este o modalitate excelentă de a dezvolta o conexiune cu animăluțul.

 

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004836 (s)