News Flash:

Ce trebuie să știi despre elevatoarele auto dacă urmărești să investești într-un astfel de utilaj?

28 August 2020
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
elevatoare auto

Cu toate că la prima vedere toate elevatoarele auto par identice, există o serie de particularități care pe unele dintre ele le fac să iasă în evidență și le justifică diferența de preț. În funcție de modul în care dorești să folosești un astfel de echipament, dar și greutatea vehiculelor pe care vrei să să le ridici, trebuie să fii atent la anumite criterii în funcție de care să iei o decizie. În acest sens, te poți raporta la acest scurt, dar detaliat ghid care să te ajute să iei o alegere în cunoștință de cauză. Iar după ce ai stabilit care este elevatorul auto potrivit pentru proiectul tău, poți achiziționa un utilaj care să te satisfacă din toate punctele de vedere, de pe site-ul profesional eqp.ro, unde găsești toate cele mai importante tipuri de elevatoare auto disponibile pe piață la ora actuală.

De câte feluri sunt elevatoarele auto?

În funcție de design-ul și funcționalitatea lor, elevatoarele auto se pot împărți în:

  • elevatoare auto de tip platformă
  • elevatoare auto de tip foarfecă
  • elevatoare auto pentru vulcanizări
  • elevatoare auto de direcție
  • elevatoare auto cu două coloane
  • elevatoare auto cu patru coloane
  • elevatoare pentru motociclete

Elevatoarele auto de tip platformă sunt niște elevatoare auto cu o greutate mai mică decât alte tipuri de elevatoare, care pot ridica automobilele până la înălțimi de aproximativ jumătate de metru și care nu ocupă foarte mult spațiu. Nu sunt cele mai puternice tipuri de elevatoare de pe piață, dar sunt foarte practice și convenabile, motiv pentru care sunt preferatele patronilor de ateliere auto cu un buget modest și afaceri la început de drum.

Elevatoarele auto de tip foarfecă poartă această denumire datorită arhitecturii lor. Ele se ridică pe o structură în zig zag care permite elevarea automobilelor până la o înălțime potrivită pentru revizia și depanarea lor dintr-o poziție confortabilă. Din punct de vedere al modului de fixare, elevatoarele auto de tip foarfecă pot fi fixe, mobile, de suprafață sau îngropate. În general, cele mobile au o sarcină maximă de ridicare mai mică decât cele fixe, dar sunt mai practice deoarece pot fi mutate din loc în loc. Pe de altă parte, în ceea ce privește suprafața ocupată, și elevatoarele auto fixe care se pot îngropa reprezintă o alegere bună deoarece atunci când intră în cimentul podelei, creează cu aceasta o suprafață plană, neobstrucționând libera mișcare în interiorul atelierului.

Elevatoarele auto pentru vulcanizări sunt utilajele de tip foarfecă care nu necesită fixare în podea. La fel ca și elevatoarele de tip platformă, acest tip de elevatoare nu sunt cele mai puternice de pe piață, dar pe de altă parte reprezintă o alegere bună pentru atelierele a căror podea nu îndeplinește cerințele obligatorii ale producătorilor de utilaje fixe.

Elevatoarele auto de direcție sunt cele mai scumpe, dar și cele mai performante tipuri de elevatoare. Ele au o structură tot de tip foarfecă, sunt acționate automat și se folosesc în special pentru lucrări de finețe care nu pot fi realizate la fel de eficient și cu alte tipuri de elevatoare.

Elevatoarele auto cu două coloane sunt niște elevatoare auto foarte puternice, care necesită fixarea în podeaua atelierului și pot fi văzute des și în parcările subterane moderne, utilizate pentru stivuirea a două mașini unele sub altele și economisirea spațiului.

Elevatoarele auto cu patru coloane sunt printre cele mai puternice tipuri de elevatoare. Datorită faptului că au o stabilitate foarte bună sprijinindu-se în patru puncte, ele pot fi fixate în podea sau lăsate libere pentru a fi mutate dintr-un loc în altul. Acest tip de elevatoare necesită mult spațiu de instalare, motiv pentru care nu sunt foarte răspândite în vulcanizările și atelierele auto “de cartier”. Dar pot fi văzute în fabrici de mașini și alte locuri în care mai mult decât suprafața ocupată contează sarcina maximă de ridicare.

Elevatoarele pentru motociclete sunt elevatoare de tip platformă sau foarfecă, special create pentru motociclete. Spre deosebire de elevatoarele pentru automobile, acest tip de elevatoare au o structură adaptată ridicării vehiculelor cu două roți și pentru faptul că nu trebuie să ridice vehicule foarte grele, cântăresc mai puțin și au o putere de ridicare limitată la câteva sute de kilograme.

 


eqp ro elevatoare auto
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

1557 viz    0 com
1803 viz    0 com
2224 viz    0 com
2377 viz    0 com
1833 viz    0 com
2291 viz    0 com
2193 viz    0 com

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004995 (s)