News Flash:

5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci dupa ce mananci

15 Noiembrie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
Fullscreen capture 11102017 95932 AM 768x448

Dupa masa, majoritatea au tendinta de a sta sau de a dormi.
Cativa dintre noi se mai uita si la un film.

Iata o lista cu 5 lucruri pe care nu trebuie facute dupa ce serviti masa.


Fumatul
Multi oamenii sunt constienti ca fumatul este extrem de daunator pentru sanatatea lor, dar totusi continua acest obicei.
O fac mai ales dupa masa .
Trebuie sa asteptati cateva ore dupa masa si apoi sa fumati o tigara,eoarece tigarile contin nicotina care se poate lega de oxigenul necesar pentru digestie, permitand organismului sa absoarba mai multe substante cancerigene decat de obicei.
Potrivit unor studii, fumatul dupa masa este egal cu fumatul a 10 tigari dintr-o data.

In plus, acest lucru poate creste riscul de cancer pulmonar si intestin.
Consumul de fructe
Cel mai potrivit moment pentru a consuma fructe, este inainte de masa, pe stomacul gol, deoarece fructele au nevoie de enzime diferite pentru a se digera.

Zaharurile din continutul fructelor au nevoie de mai mult timp de absorbtie. Veti obtine cele mai bune beneficii atunci cand sunt consumate pe stomacul gol.
Consumul de fructe dupa masa poate provoca arsuri la stomac, indigestie si ragait.

Somnul
Somnul dupa masa creeaza disconfort, balonare sau arsuri la stomac. Scoala medicala din cadrul Universitatii Ioannina a realizat un studiu care a demonstrat ca persoanele care nu au adormit imediat dupa masa, au avut un risc mai mic de a suferi un accident vasculat cerebral. Asigurati-va ca mancati cu cel putin cateva ore inainte de somn.
Consumul de ceai
Nu ar trebui sa beti niciodata ceai dupa masa, deoarece poate interfera cu absorbtia fierului. Ceaiul contine acid tanic care se poate lega de fierul si proteinele din alimentele noastre. Sa demonstrat stiintific ca, in majoritatea cazurilor, aceasta are ca rezultat o scadere cu 87% a absorbtiei fierului. Prin urmare, deficienta de fier poate provoca anemie, dureri in piep, ameteli, slabiciune si oboseala extrema.
Trebuie sa constientizati ca exista anumite lucruri pe care nu le puteti face imediat dupa ce ati servit masa. Lasati intotdeauna spatiu intre masa si fumat, fructe, somn sau ceai.


fumatul somnul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006253 (s)