News Flash:

Reteta de papanasi. Trei retete cu papanasi prajti, papanasi fierti si papanasi moldovenesti

15 Noiembrie 2017
1581 Vizualizari | 0 Comentarii
papanasi

Reteta de papanasi. Trei retete cu papanasi prajti, papanasi fierti si papanasi moldovenesti
Nu exista casa in tara asta care sa nu aiba o reteta de papanasi, pentru ca papanasii reprezinta pentru multe gospodine din Romania un desert usor de preparat si apreciat de cei aflati la masa.


Papanasii se pot prepara insa in mai multe feluri.
Cand vine vorba despre papanasi, exista doua variante diferite de preparare a acestora: papanasi fierti si papanasi prajiti. Papanasii fierti isi au originile in Imperiul Austro-Ungar, iar in ceea ce priveste varianta de papanasi prajiti, acestia au fost intalniti prima data in Romania, in zona Moldovei.

Exista si o legenda despre papanasi, care spune ca un capitan de vas din Danemarca, incercand sa struneasca carma in timp ce manca o gogoasa, luat prin surpindere de valurile puternice a infipt desertul intr-una din spitele carmei ca sa isi poata folosi ambele brate si a salvat, potrivit gustos.ro. generatii intregi de gospodine de la coacerea miezului problematic.

Reteta de papanasi fierti din branza dulceO farfurie cu papanasi fierti, pudrati cu zahar

Ingrediente papanasi fierti: 300 gr branza de vaci, un ou mare, doua linguri de zahar, o lingurita extract de vanilie, coaja de lamaie, trei linguri de faina, doua2 linguri gris, 100 gr pesmet, 25 gr unt si 50 gr zahar brun.
O farfurie cu papanasi fierti, pudrati cu zahar
Mod de preparare papanasi fierti: Se amesteca branza cu oul, zaharul, extractul de vanilie, coaja de lamaie rasa, faina si grisul.

Se obtine o compozitie omogena, nelipicioasa. Apoi, asezam untul intr-o tigaie de teflon si adaugam pesmetul, dupa care lasam pe foc tigaia pana in momentul in care pesmentul isi schimba culoarea si se rumeneste. Se adauga zaharul. Intr-o oala se pun la fiert 2-3 litri de apa cu o lingurita de sare si, intre timp, pe blatul bine infainat formam mici bilute din compozitia de papanasi, de marimea unei nuci.

Cand apa incepe sa fiarba micsoram usor focul si punem bilutele in apa clocotita, cu ajutorul unei spatule. Lasam papanasii in apa, la fiert, pana cand incep sa se ridice la suprafata apei. Ii scoatem cu o spatula si, dupa ce ii scurgem bine de apa, ii trecem prin pesmet astfel incat sa fie bine acoperiti. Se servesc calzi, cu dulceata dulce-acrisoara.


Nu exista casa in tara asta care sa nu aiba o reteta de papanasi, pentru ca papanasii reprezinta pentru multe gospodine din Romania un desert usor de preparat si apreciat de cei aflati la masa.

Papanasii se pot prepara insa in mai multe feluri, iar in randurile de mai jos Libertatea va prezinta trei retete de papanasi.
Cand vine vorba despre papanasi, exista doua variante diferite de preparare a acestora: papanasi fierti si papanasi prajiti. Papanasii fierti isi au originile in Imperiul Austro-Ungar, iar in ceea ce priveste varianta de papanasi prajiti, acestia au fost intalniti prima data in Romania, in zona Moldovei.

Exista si o legenda despre papanasi, care spune ca un capitan de vas din Danemarca, incercand sa struneasca carma in timp ce manca o gogoasa, luat prin surpindere de valurile puternice a infipt desertul intr-una din spitele carmei ca sa isi poata folosi ambele brate si a salvat, potrivit gustos.ro. generatii intregi de gospodine de la coacerea miezului problematic.

Reteta de papanasi fierti din branza dulceO farfurie cu papanasi fierti, pudrati cu zahar

Ingrediente papanasi fierti: 300 gr branza de vaci, un ou mare, doua linguri de zahar, o lingurita extract de vanilie, coaja de lamaie, trei linguri de faina, doua2 linguri gris, 100 gr pesmet, 25 gr unt si 50 gr zahar brun.
O farfurie cu papanasi fierti, pudrati cu zahar
Mod de preparare papanasi fierti: Se amesteca branza cu oul, zaharul, extractul de vanilie, coaja de lamaie rasa, faina si grisul.

Se obtine o compozitie omogena, nelipicioasa. Apoi, asezam untul intr-o tigaie de teflon si adaugam pesmetul, dupa care lasam pe foc tigaia pana in momentul in care pesmentul isi schimba culoarea si se rumeneste. Se adauga zaharul. Intr-o oala se pun la fiert 2-3 litri de apa cu o lingurita de sare si, intre timp, pe blatul bine infainat formam mici bilute din compozitia de papanasi, de marimea unei nuci.

Cand apa incepe sa fiarba micsoram usor focul si punem bilutele in apa clocotita, cu ajutorul unei spatule. Lasam papanasii in apa, la fiert, pana cand incep sa se ridice la suprafata apei. Ii scoatem cu o spatula si, dupa ce ii scurgem bine de apa, ii trecem prin pesmet astfel incat sa fie bine acoperiti. Se servesc calzi, cu dulceata dulce-acrisoara.

Papanasi prajitiDesert delicios, dupa o reteta de papanasi prajiti, cu smantana si dulceata deasupra

Ingrediente papanasi prajiti: 600 gr branza dulce, 3 oua (2 intregi+1 galbenus), 2 linguri zahar, sare, 2 linguri gris, 300 gr faina, un praf de copt si coaja rasa de la o lamaie, smantana si dulceata
Desert delicios, dupa o reteta de papanasi prajiti, cu smantana si dulceata deasupra
Reteta de papanasi prajiti: Se amesteca ouale cu zaharul si sarea si se lasa sa se umfle pentru aproximativ 10 minute.

Se adauga branza, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de la lamaie. Din coca, se ia cate o lingura si se fac mingiute care se aplatizeaza si, apoi, la mijloc se face o gaura. Papanasii trebuie sa fie copti in cratita cu ulei mai mult, precum la gogosi, iar cand se rumenesc se scot pe un servetel de hartie pentru a se indeparta excesul de ulei, iar apoi se dau prin zahar pudra, dupa gust.

Papanasii prajiti se servesc calzi, cu smantana pusa pe margine si cu gem sau dulceata in mijloc.
Reteta de papanasi moldovenesti
Ingrediente papanasi moldovenesti: 300 gr. branza de vaci, doua oua, 200 gr. faina, 80 gr. zahar, o lingura de sare, o lingurita praf de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie.

Reteta de papanasi moldovenestiReteta de papanasi moldovenesti

Mod de preparare papanasi moldovenesti: Ouale se bat si se amesteca cu sare, dupa care se adauga zaharul si se continua amestecarea continutului cu un tel, pina la omogenizare. Se adauga branza de vaci, care trebuie sa fie foarte bine scursa de zer, si se amesteca alaturi de compozitia deja existenta.

Cernem faina si o amestecam ulterior cu praful de copt. Adaugam faina in compozitia de branza si oua, punem diferitele arome pe care le dorim si amestecam totul. Astfel, obtinem un aluat moale si usor de modelat cu mainile. Incepem sa formam papanasii luand cu mana usor umezita bucati de aluat cat o nuca mai mare, le dam forma rotunda si apoi le aplatizam.

Punem intr-o tigaie ulei si cand acesta s-a incins adaugam pe rand papanasii si ii lasam sa se rumeneasca. Ii dam prin zahar vanilat si ii servim, dupa preferinta, calzi sau reci.

 


papanasii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006376 (s)