News Flash:

4 angajati ai NIS Petrol, pusi sub acuzare intr-un dosar de spionaj. Compania, controlata de Gazprom

4 Octombrie 2022
354 Vizualizari | 0 Comentarii
spioni

In urma perchezitiilor efectuate de procurorii Directiei Antimafia in Bucuresti si Timisoara, luni, intr-un dosar privind divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si transferul neautorizat de date informatice, 8 persoane au fost duse la audieri.

4 dintre acestea au fost puse sub acuzare.

Anchetatorii DIICOT au descins la sediul si punctele de lucru ale unei NIS Petrol, controlata de compania ruseasca Gazprom Neft.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe documente si medii de stocare a datelor.

Procurorii spun ca, in calitate angajati ai unei filiale a unei companii multinationale, acestia au eludat normele metodologice pentru aplicarea Legii petrolului, respectiv procedurile impuse de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si au transmis date nedestinate publicitatii privind fondul de resurse (rezerve minerale) din Romania catre firma din acelasi consortiu din Serbia.

Cercetarile sunt continuate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara.

Procurorii DIICOT au descins, luni, in mai multe locatii din Timisoara si Bucuresti apartinand firmei NIS Petrol, controlata de compania ruseasca Gazprom Neft, in cadrul unei anchete penale ce vizeaza transmiterea ilegala de date informatice si secrete de serviciu, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit acestora, perchezitiile au loc la sediul companiei NIS Petrol din Timisoara, puncte de lucru, dar si locuintele unor angajati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005800 (s)