News Flash:

27 noiembrie ora 17:30 – Deschiderea Targului de Craciun si aprinderea iluminatului festiv

24 Noiembrie 2022
316 Vizualizari | 0 Comentarii
targul de craciun timisoara 1

Piata Victoriei va imbraca haina noua Duminica 27 noiembrie, cand la deschiderea Targului de Craciun se vor aprinde luminitele de sarbatoare. Gazda, pe scena, vor fi timisorenii de la TM GROOVE (Horia Crisovan, Florin Cvasa, Marcel Poaty-Souami, Danut Blaga si Lucian Nagy), alaturi de care vor canta mai tinerii Jennifer Poaty-Souami, Bianca Berciu, Simion Caragia (participant la „X Factor” si „Romanii au Talent” in 2021), Tania Ionescu (participanta la „Vocea Romaniei” in 2018), Alexandra Sarbu, Andrei Badea, Thea Marconi (solista Sky Walkers), Maria Avramescu si Daniel Tudor.

In targ vor fi prezenti comercianti cu produse alimentare si nealimentare, dar si dintre cei care aduc  elemente inedite de divertisment: roata panoramica, patinoar, fotobooth, carusel... De asemenea, in acest an, Mos Craciun va veni cu trenulet si va avea o casuta, cu ateliere creative de felicitari, decorat turta dulce, pictura pe ceramica.

Va asteptam cu drag sa fiti impreuna cu noi la deschiderea Targului de Craciun.


1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei
Pentru timisoreni, dar, cu siguranta, nu doar pentru noi, cele mai importante zile ale lunii Decembrie sunt Ziua Nationala a Romaniei si 20 Decembrie, aceasta din urma amintind de momentul in care, cu 33 de ani in urma, Timisoara a fost declarata „primul oras liber de comunism”.

Astfel, timisorenii sunt asteptati de 1 Decembrie in Piata Libertatii, unde programul va fi deschis la ora 18:00, de catre Ansamblul „Timisul” si de invitatii sai, reprezentanti ai catorva zone importante ale tarii: Niculina Stoican (Oltenia), Alexandru Bradatan (Moldova), Traian Stoita (Ardeal), insotiti de banatenii nostri, Maria Milu Sorescu si Vasile Conea.
Orchestra Ansamblului „Timisul” este coordonata de Deian Galetin, iar echipa de dansatori, de instructorii coregrafi Ciprian David si Maria Topciov.

Nu va lipsi retragerea militarilor cu torte, a caror trecere prin Piata Libertatii este prevazuta in jurul orei 19:00, precum si o prezentare de arme de lupta din perioada Primului Razboi Mondial, care va avea loc de la ora 17:00, tot in Piata Libertatii.

ARMELE CARE AU FAURIT UNIREA – Prezentare interactiva de sabii si spade istorice din dotarea Armatei Romane 
Armele ce vor fi prezentate fac parte din colectia privata Cosmin Pop, completata pentru acest prilej cu piese din alte colectii private timisorene, pentru a oferi o imagine cat mai completa a galeriei de spade si sabii aflate in dotarea Armatei Romane in preajma si in timpul Razboiului de Reintregire.
Evenimentul va cuprinde istorisiri si fapte mai putin cunoscute din trecutul acestor piese, prezentate de proprietarul lor actual, Cosmin Pop, cunoscut in lumea evenimentelor de reconstituire istorica sub numele „Fiare Din Beci” si de heraldul festivalurilor istorice, Sergiu Galis.
Exemplele de manuire si exercitiu si supravegherea voluntarilor din public vor fi asigurate de membri ai grupurilor de reconstituire istorica din Timisoara.                                                                                  

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004682 (s)