News Flash:

Sute de perchezitii la salile de jocuri de noroc din Timis si intreaga tara pentru mai multe infractiuni, printre care eliminarea concurentei si santaj

23 Noiembrie 2022
257 Vizualizari | 0 Comentarii
jocuri de noroc

Sunt peste 120 de perchezitii ale politistilor si procurorilor, miercuri, in aproape toata tara, la persoane care activeaza in domeniul jocurilor de noroc si care ar fi urmarit eliminarea concurentei, prin santaj, in timp ce clientii are realizau castiguri mari erau impiedicati sa le ridice.

Politistii Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti - Serviciul Grupuri Infractionale Violente, impreuna cu procurorii pun in aplicare 123 de mandate de perchezitie domiciliara, fiind vizate domiciliile si imobilele detinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum si sediile si punctele de lucru ale unor persoane juridice, in municipiul Bucuresti si judetele Prahova, Brasov, Iasi, Suceava, Botosani, Tulcea, Constanta, Cluj, Timis, Vrancea, Buzau, Bihor, Valcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacau, Mures si Salaj, intr-o cauza in care se fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal, lovire sau alte violente, distrugere si favorizarea faptuitorului, informeaza Mediafax.

In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel national, un grup infractional organizat care a avut ca scop comiterea, in principal, a unor infractiuni de santaj, avand ca obiect domeniul jocurilor de noroc.

Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de santaj reprezentantilor unor societati comerciale, ar fi urmarit eliminarea concurentei in acest domeniu.

De asemenea, prin folosirea unor metode similare si intrebuintarea de acte de violenta, acestia ar fi impiedicat anumiti clienti, care realizau castiguri insemnate, sa intre in posesia acestora.

Totodata, ar fi interzis clientilor care generau probleme sa revina in salile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infractional organizat si ar fi recuperat de la acestia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

La sediul procurorilor– Structura Centrala vor fi conduse, in vederea audierii, 40 de persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.

Actiunea beneficiaza de sprijinul Directiei de Investigatii Criminale si Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Politiei Romane precum si al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si serviciilor de investigatii criminale din Bucuresti si judetele in care se efectueaza perchezitii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006073 (s)