News Flash:

10 lucruri care se intampla cu corpul tau daca nu mai faci dragoste

12 Aprilie 2018
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
dragoste

Desi exista consecinte fizice ale abstinentei sexuale, majoritatea sunt negative doar in sensul ca nu mai ai parte de beneficiile pe care ti le ofera viata sexuala. Este neplacut, insa nu vei incremeni, nu iti va creste himenul la loc, nu vei deveni incapabila sa te mai apropii de organele genitale ale altei persoane si, evident, nu vei muri brusc din cauza frustrarii sexuale. Totusi, iata cateva lucruri care se pot intampla in organismul tau daca nu mai faci sex o perioada de timp.

1. Nu vei deveni mai „mica"

Abstinenta sexuala nu te va face mai „mica" ori mai „stramta". Acesta este doar un mit. Senzatia de „stramt" a vaginului nu este influentata de numarul de parteneri sexuali, iar daca vei lua o pauza de sex nu inseamna ca vei redeveni virgina. Himenul nu creste la loc sau nu se lipeste, indiferent ce zvonuri circulau prin liceu. Totusi, trebuie sa stii ca tesutul vaginului ar putea sa isi piarda obisnuinta de a se relaxa ca raspuns la stimularea sexuala sau la penetrare, si probabil va avea nevoie de ceva antrenament data viitoare cand vei face sex. Nu iti face griji, isi va reveni la normal repede.

2. Barbatii sunt mai predispusi la disfunctii erectile

Aceasta este o descoperire interesanta, insa nu una foarte simpatica daca esti un barbat care a facut o pauza in viata sexuala. Se pare ca abstinenta creste riscul aparitiei disfunctiilor erectile. Studiile au avut tendinta sa se concentreze mai mult pe barbatii mai in varsta, insa toate studiile au ajuns la concluzia ca activitatea sexuala regulata are efecte pozitive asupra calitatii erectiilor. De asemenea, exista studii care sustin ca ejacularile regulate scad riscul aparitiei cancerului de prostata.

3. Sistemul imunitar devine mai vulnerabil

Se pare ca activitatea sexuala regulata contribuie si la mentinerea la capacitate optima a sistemului imunitar. in cazul femeilor, aceasta „optimizare" a sistemului imunitar face si conceptia mai usoara. Evident ca, atunci cand ai o pauza sexuala, nu vei avea parte de aceste beneficii si vei fi mai predispusa la aparitia bolilor si infectiilor pe care sistemul imunitar le-ar putea contracara daca ai face sex in mod regulat.

4. Libidoul va scadea

Acest lucru inca nu este foarte clar si oamenii de stiinta spun ca mai au nevoie de studii. Unii experti cred ca o viata sexuala activa, regulata, asigura un nivel normal si constant al libidoului si pentru perioadele de abstinenta, adica se creeaza un fel de stoc. Acesti experti cred ca o perioada de abstinenta sexuala va scade in timp libidoul, deoarece organismul va reactiona hormonal mai putin la excitare. Alti experti nu sunt de acord cu aceasta teorie, sustinand ca variatiile libidoului vor fi conectate strict cu experientele sexuale individuale.

5. Ar putea creste nivelul de stress

Acesta este un alt efect in care legatura lipsa beneficiilor (viata sexuala regulata si stress diminuat) devine un efect negativ (abstinenta sexuala si reactii exagerate la stress). Anumite studii au descoperit ca persoanele care nu au o viata sexuala regulata au tensiunea arteriala mai ridicata sau oscilanta ca raspuns la situatii stresante fata de persoanele care au facut sex cu putin timp inainte de producerea evenimentelor stresante. Prin urmare, daca esti obisnuita cu efectul de reducere a nivelului de stress al vietii sexuale regulate, in perioada de abstinenta iti va fi mai greu sa treci prin momentele grele.

6. Sanatatea cardiovasculara va avea de suferit

O viata sexuala regulata si satisfacatoare influenteaza pozitiv sanatatea cardiovasculara, de aceea, intrarea intr-o perioada de abstinenta sexuala influenteaza negativ echilibrul hormonal si cardiac. Este adevarat ca nu s-au facut studii amanuntite asupra a ceea ce se intampla cu inima ta dupa o perioada in care nu faci sex. Probabil ca, pentru sanatatea ta cardiovasculara ar fi bine sa iti elimini frustrarea sexuala facand jogging, pentru a pastra sau a imbunatati starea de sanatate avuta inaintea abstinentei.

7. Vei avea nevoie de mai mult timp pentru lubrefiere

Se pare ca daca ai o viata sexuala regulata, organele tale genitale vor fi in forma tot timpul, iar acest lucru inseamna ca, dupa o perioada de abstinenta, organele genitale au nevoie de putin mai mult timp pentru a fi gata de actiune. Expertii in sanatate sexuala subliniaza faptul ca lubrefierea provocata de excitare functioneaza cel mai bine daca ai o activitate sexuala regulata, de aceea este posibil sa ai nevoie de putin ajutor (lubrefiant) atunci cand reiei activitatea sexuala dupa o perioada de abstinenta.

8. Scade riscul aparitiei bolilor cu transmitere sexuala si a infectiilor urinare

in sfarsit, iata si vesti bune. Sau efecte secundare pozitive. Probabil ca nu este nicio surpriza ca scade riscul aparitiei bolilor cu transmitere sexuala, insa te intrebi, probabil, de ce scade si riscul aparitiei infectiilor tractului urinar. Infectiile tractului urinar sunt provocate deseori de transferul bacteriilor catre tractul urinar, de cele mai multe ori din zona anusului. Prin urmare, abstinenta sexuala te poate feri de anumite astfel de infectii. Trebuie sa stii, totusi, ca poti contacta boli cu transmitere sexuala si infectii urinare si in alte moduri, non-sexuale, prin urmare nu esti chiar 100% in siguranta.

9. Inteligenta nu va fi la cote maxime

Exista un mit care spune ca abstinenta sexuala este insotita de o crestere semnificativa a nivelului inteligentei. Adevarul este ca, de fapt, se intampla exact opusul. Oamenii de stiinta au demonstrat ca o activitate sexuala regulata stimuleaza dezvoltarea neuronilor in regiunea hipocampusului. Astfel, se pare ca abstinenta nu face deloc bine nivelului de inteligenta. in cazul in care ti se pare ca, de cand ai intrat in perioada de abstinenta sexuala esti mai productiva si pari sa inveti mai multe lucruri, nu te amagi. Probabil ca esti plictisita sau ai mai mult timp la dispozitie.

10. Vei fi mai deprimata, dar nu din motivul pe care il banuiesti

Un studiu publicat in jurnalul „Archiva comportamentului sexual" sustine ca femeile sunt cu atat mai deprimate cu cat perioada de abstinenta este mai lunga. Se pare insa ca nu lipsa sexului le deprima. Studiul respectiv a demonstrat ca si femeile al caror partener foloseste prezervativul sunt deprimate. Cercetatorii spun ca anumite componente ale spermei - inclusiv melatonina, serotonina si oxitocina - ofera beneficii indubitabile starii psihice si emotionale femeilor care fac sex neprotejat.

sursa: qbebe.ro


abstinenta sexuala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007077 (s)