News Flash:

Ghimpele, eficient si in tratarea adenomului de prostata

12 Aprilie 2018
1431 Vizualizari | 0 Comentarii
ghimpe 1

Ghimpele e o planta  extrem de populara in medicina traditional.

Folosim de la ea tulpina inflorita, pentru a trata afectiuni ca: adenom de prostata, cancerul de prostata, litiaza renala, microlitiaza biliara, hipertiroidia.

Ghimpele este o planta cu adevarat enigmatica, a carei compozitie chimica nu a fost nici pana in prezent elucidata, dar care in terapie s-a dovedit extrem de activa.

Tulpina se recolteaza incepand cu sfirsitul lui iunie si pana in septembrie-octombrie. Uscarea se face la umbra, in strat de grosime medie, dintr-un kilogram de planta proaspata obtinandu-se doua-trei sute de grame de produs uscat. Planta contine acid cafeic, acid clorogenic, flavone, fitosteroli, saponine, tanin, ulei volatil, compozitie ce o recomanda ca bun antiinflamator, anticongestiv, dezinfectant, cicatrizant.

Trateaza hemoroizii cu ghimpele sau holera

Tinctura din tulpina de ghimpe e buna impotriva adenomenului de prostata, caz in care se ia cate o lingurita, diluata in jumatate de pahar de apa, de patru ori pe zi. Primele rezultate apar in primele zece zile, iar dupa o luna de tratament, senzatia de jena la urinare, mictiunile nocturne si celelalte probleme specifice acestei afectiuni dispar.

In caz de hipertiroidie, se iau trei lingurite de pulbere de ghimpe pe zi, in cure de cate trei saptamani, cu 10 zile de pauza. Microlitiaza biliara se trateaza cu un litru de infuzie de ghimpe, la care se adauga doua lingurite de iarba de anghinare. Se bea, pe nemancate, intreaga cantitate de preparat pe parcursul unei zile, administrandu-se 10 zile la rand. Pe perioada tratamentului, nu se consuma condimente, fructe acre, lactate fermentate si alcool.


ghimpele tinctura tulpina ghimpe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004371 (s)