News Flash:

COD PORTOCALIU de inundatii pe rauri din 14 judete

29 Mai 2014
995 Vizualizari | 0 Comentarii
Rauri din 14 judete, majoritatea din jumatatea de est a tarii, se vor afla, pana duminica la ora 18.00, sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise joi de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).
Avertizarea este valabila, incepand de vineri, ora 6.00, pe versanti, torenti, paraie si raurile mici din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Botosani, Iasi, Suceava, Neamt si Bacau.
Tot de vineri, dar de la ora 9.00, vor fi sub cod portocaliu versanti, torenti, paraie si raurile din bazinele hidrografice Barlad (judetele Iasi, Bacau, Vaslui si Galati), afluentii mici ai Prutului si Siretului din judetele Vaslui si Galati si raurile mici din Dobrogea.
De sambata, la ora 6.00, avertizarea va viza si raul Prut, in amonte Acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani).
Potrivit hidrologilor, in intervalul vineri, ora 6.00 - duminica, ora 18.00, vor fi sub cod galben alte rauri, respectiv cele din bazinele hidrografice: Bega, Cerna si alte rauri mici din judetele Timis si Caras-Severin, Drincea, Desnatui, Jiu (judetele Mehedinti, Hunedoara, Gorj si Dolj), afluentii Oltului milociu si inferior din judetele Sibiu, Valcea si Olt, Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), afluentii Argesului mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), Ialomita - bazin superior si mijlociu (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Siret superior si afluentii de dreapta (Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna, Rm. Sarat si Buzau) din judetele Suceava, Neamt, Iasi, Bacau, Harghita, Vrancea, Buzau, Braila, afluentii Prutului din judetele Botosani si Iasi.
In urmatoarele 48 de ore, se pot produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale cotelor de atentie si de inundatii, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034827 (s)