News Flash:

Sova, dupa ce a alergat alaturi de Szabo: Trebuia chemat cineva care sa alerge cu doamna Udrea in brate

29 Mai 2014
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
Dan Sova si Gabriela Szabo au alergat miercuri seara, umar la umar, zece kilometri pe stadionul Giulesti din Capitala, ministrul Transporturilor declarand la final, despre invitatia la cursa lansata Elenei Udrea, ca ar fi trebuit chemat cineva care sa alerge cu aceasta "in brate".
Sova si Szabo au alergat urmare a "provocarii" lansate de primul la adresa Elenei Udrea, dupa ce aceasta a remarcat absenta premierului Victor Ponta de la semimaratonul de acum zece zile.
Ministrul Transporturilor si cel al Tineretului si Sportului au facut aproape 27 de ture de teren, incurajati din tribuna I de zeci de tineri de la Tineretul Social Democrat, in tricouri de culoare rosie. La stadion a venit si mama lui Dan Sova, avocata Ana Diculescu Sova.
La fiecare trecere prin dreptul tribunei I, asistenta i-a incurajat pe cei doi demnitari prin tropaieli, aplauze si scandari precum "Avem echipa, avem valoare, Sova este cel mai tare!, "Sova, Sova!" ori "Szabo, Szabo!".
La final, Dan Sova s-a declarat entuziasmat de faptul ca a avut ocazia sa alerge alaturi de un campion de talie mondiala si ca va repeta astfel de exercitii. El a mai spus ca aceasta cursa reprezinta un mesaj clar adresat miscarii, sportului si sanatatii.
Intrebat de ce Elena Udrea nu a venit sa alerge pe Giulesti, ministrul Tranporturilor a spus ca nu a fost corect lansata invitatia catre aceasta, in sensul ca ar fi trebuit chemat cineva care sa alerge "cu doamna Udrea in brate", cu referire la saltul acesteia cu parasuta, alaturi de un instructor.
La randul sau, Gabriela Szabo a declarat ca sportul este o necesitate in Romania si ca trebuie gasite formule pentru implementarea activitatilor sportive la nivel de masa.
Szabo a adaugat ca ii invita pe parlamentari la astfel de alergari, dar si la promovarea activitatilor sportive.
Dan Sova a provocat-o pe Elena Udrea la o cursa de alergare pe distanta de zece kilometri, pentru a rezolva, "prin sport", o "disputa" referitoare la absenta membrilor guvernului de la Semimaratonul International Bucuresti din 18 mai.
"Doamna deputat Elena Udrea a facut duminica (18 mai - n.r.) acuzatii nedrepte si deplasate la adresa membrilor Guvernului privind Semimaratonul International Bucuresti. Anularea participarii prim-ministrului Victor Ponta si a altor ministri, printre care si a mea, a fost rezultatul unui gest firesc de solidaritate cu Gabriela Szabo. Cu o seara inainte, tatal doamnei ministru Szabo decedase. Era firesc, de bun simt, sa ne anulam participarea, tinand cont de momentele grele prin care trecea doamna ministru", spunea Sova, intr-o postare de pe blogul personal.
Ministrul Transporturilor sustinea ca, in pofida acestei situatii, Elena Udrea "a ales sa continue batalia politica dincolo de limitele decentei".
"Pentru ca iubim sportul, iubim competitia la fel de mult precum apreciem eleganta si fair-play-ul ce descriu lumea sportului. Drept pentru care vreau sa ii ofer posibilitatea doamnei Elena Udrea sa-si ia inapoi acuzele nefericite si sa concureze impotriva Guvernului Romaniei pe pista de alergare, demonstrandu-ne ca, dincolo de patima politica, este totusi o persoana care respecta fair-play-ul", isi justifica Sova initiativa.
In consecinta, ministrul i-a adresat Elenei Udrea provocarea de a rezolva "prin sport" aceasta disputa. "O provoc pe doamna Udrea sa rezolvam aceasta disputa prin sport. Saptamana viitoare, miercuri, 28 mai, dupa ce trece campania electorala, o invit pe Elena Udrea de la orele 19:00 pe Arena Rapid, sa alergam unul langa altul 10 km", preciza Sova.
"O invit de asemenea pe doamna Udrea ca, in urma cursei, sa ne donam fiecare indemnizatia, dansa pe cea de parlamentar, eu pe cea de ministru, pentru un club sportiv scolar de atletism. Indiferent ca doamna Udrea va alege sau nu sa participe, eu voi fi miercuri pe stadionul Rapid pentru a alerga in numele Guvernului Romaniei si mai ales in numele sportului, onoarei si al fair-play-ului. Sper sa accepte aceasta provocare, mai ales ca domnia sa ne-a demonstrat recent ca nu se da in laturi de la o viata sportiva plina de riscuri. Dupa ce si-a inceput campania electorala sarind cu parasuta, doamna Udrea va avea ocazia sa concluzioneze la fel de sportiv, cu picioarele pe pamant", a mai spus Sova, pe blog.
Elena Udrea a alergat, in 18 mai, la cursa populara de 2,9 kilometri din cadrul Semimaratonului International de la Bucuresti, dupa competitie declarand ca nu a fost cea mai usoara alergare din viata sa, dar a reusit sa ajunga printre primii.
"A fost frumos, indemn pe toti romanii sa faca miscare", a spus Udrea, la final, aratand ca a participat la acest semimaraton alaturi de alergatori profesionisti si faptul ca a terminat printre primii arata determinare si ca isi doreste sa castige.
Elena Udrea s-a referit si la faptul ca premierul Victor Ponta, desi confirmase la un moment dat participarea la semimaraton, nu a venit.
"S-a speriat. Inteleg ca-i facuse o proba din asta mica, ceva de alergat la 250 metri, o suta de metri", a spus Udrea. Mediafax.ro

capitala elenei udrea diculescu sova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1067 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035707 (s)