News Flash:

Cod galben de inundatii in sase bazine hidrografice, de miercuri seara

22 Februarie 2017
947 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2 1
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atentionare Cod galben de inundatii, valabila in sase bazine hidrografice, incepand din aceasta seara si pana in dimineata zilei de vineri.
Potrivit hidrologilor, in intervalul 22 februarie, ora 20:00 — 24 februarie,ora 10:00, pe raurile din bazinele hidrografice Tisa (afluentii mici de pe sectorul romanesc), Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetele Bistrita Nasaud si Cluj), afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului aval Dej (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare) se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie.
Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in data de 23 februarie, in intervalul orar 6:00 — 16:00 pe afluentii mici ai raului Tisa (aferenti sectorului romanesc), Tur, Lapus si Iza (judetele Maramures si Satu Mare).
Atentionarea a fost transmisa catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006270 (s)