News Flash:

Cine sunt romanii care vor primi a treia doza de vaccin. Anuntul autoritatilor

29 Iulie 2021
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid

Romanii ar putea primi a treia doza de vaccin, din septembrie. Ar putea fi imunizati doar medicii, varstnicii si bolnavii cronic, adica cei mai vulnerabili. Specialistii vor face o analiza pe categorii de varsta pentru a vedea gradul de imunitate inainte de doza 3. Tulpina Delta ataca cel mai mult populatia tanara si nevaccinata.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a facut primul anunt clar privind a treia doza de vaccin anti-COVID. Potrivit acestuia, in septembrie, atunci cand primele persoane vaccinate vor avea 8 luni de la rapel, se va putea administra si a 3-a doza de vaccin anti-COVID. Ceea ce inseamna ca personalul medical si cei din categoriile de risc vor primi a treia doza.

Cei care au trecut prin boala si care s-au vaccinat anti-COVID, nu vor avea indicatia de a face si a treia doza. Specialistii spun ca in acest caz, exista suficienta imunitate.

De asemenea, in acest moment, nu se stie nici daca a 3-a doza va fi pentru toata populatia.

Ceea ce sustin insa specialistii este ca a treia doza de vaccin anti-COVID va oferi imunitate si in fata variantei Delta. Cei din Comitetului de vaccinare spun ca vor face o analiza pe categorii de varsta pentru a vedea gradul de imunitate inainte de doza 3.

Romania are 127 de cazuri confirmate cu aceasta tulpina si 5 decese. Insa ne aflam pe un trend crescator si cel mai probabil avem deja transmitere comunitara in cazul tulpinii Delta, spun specialistii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007054 (s)