News Flash:

Aparat care depisteaza rapid virusurile, inclusiv SARS-COV-2 sau AH1N1, la Spitalul „Victor Babes” din Timisoara

23 Iulie 2021
466 Vizualizari | 0 Comentarii
aparat virusuri

Spitalul „Victor Babes” din Timisoara detine un aparat performant care poate depista foarte rapid virusurile, bacteriile, infectiile sau rezistenta la unele antibiotice in organism. Inclusiv infectia cu SARS-COV-2 sau AH1N1.

Laboratorul Spitalului de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes” din Timisoara a fost dotat cu un aparat performant pentru diagnosticul molecular rapid. Aparatul, de tip multiplex PCR, poate identifica simultan, intr-o perioada foarte scurta de timp, intre 14 si 30 de factori care produc boli in organism – la stomac, la respiratie, plamani si chiar la meningite si encefalite. In maxim o ora, aparatul poate stabili cauzele unor infectii, de la probe de sange, nazale sau din lichid cefalorahidian.

Conform specialistilor, aparatul poate detecta virusuri precum SARS-COV-2, diverse forme ale virusului corona, cel al gripei A ( inclusiv AH1N1), virusul gripei B, MERS, dar si adenovirusuri, bacterii de tipul stafilococilor, inclusiv cel auriu, streptococi sau pneumococi.

„Principiul de functionare al aparatului este unul real time PCR, amplificarea acidului nucleic. Practic, se realizeaza o detectie calitativa si semi-cantitativa. Aparatul serveste conceptului modern de testare si analiza simultana, multiplex a numeroase tinte microbiene ce ar putea fi implicate in sindromul investigat. Performanta aparatului este una deosebita. Nu doar ca timpul de obtinere a rezultatului este unul foarte redus, dar vorbim de o acuratete, o sensibilitate de peste 95%”, spune Delia Dogaru, medic primar Medicina de Laborator a spitalului de la Padurea Verde.

Un avantaj al aparatului este ca poate reduce administrarea de antibiotice si folosirea lor dupa o schema exacta, pentru a grabi vindecarea pacientului. Testul cu acest aparat este insotit si de analize si istoricul fiecarui pacient.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007043 (s)