News Flash:

Bine de știut!

China şi Belarus, exerciţii militare comune, la doar câţiva kilometri de graniţa cu Polonia

9 Iulie 2024
54 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

China și Belarus au demarat exerciții militare comune, conform anunțului făcut de ministerele apărării din cele două țări. Aceste exerciții au loc în proximitatea graniței cu Polonia, o țară membră NATO, și încep chiar înaintea summitului Alianței Nord-Atlantice, conform informațiilor furnizate de agenția Reuters.

„Evenimentele care au loc în lume sunt alarmante, situaţia este instabilă şi, prin urmare, vom practica noi forme şi metode de îndeplinire a sarcinilor tactice”, a afirmat generalul-maior Vadim Denisenko, şeful Comandamentului operaţiunilor speciale din Belarus.

Exercițiile militare, cunoscute sub numele de „Falcon Assault”, sunt programate să continue până pe 19 iulie și se desfășoară pe un teren de antrenament situat în apropierea orașului Brest, în sud-vestul Belarusului, la granița cu Polonia. În aceeași perioadă, liderii celor 32 de țări membre ale NATO se vor întâlni la Washington pentru un summit în care sprijinul militar și financiar pentru Ucraina va fi unul dintre punctele principale pe agenda reuniunii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006700 (s)