News Flash:

8 milioane de lei alocate de Primaria Timisoara pentru Registrul Local al Spatiilor Verzi

20 Septembrie 2022
268 Vizualizari | 0 Comentarii
Registrul Local al Spatiilor Verzi


Primaria Timisoara a lansat in licitatie publica realizarea Registrului Local al Spatiilor Verzi. Municipalitatea a lansat licitatia pe platforma SEAP si are o valoare totala de aproximativ 8 milioane de lei. Firma castigatoare trebuie sa vina cu cel mai bun raport calitate-pret. In alta ordine de idei, mentionam faptul ca la nivel de municipiu sunt peste 160.000 de arbori si 525 de hectare de spatii verzi. Completarea registrului presupune ca arborii ocrotiti si care au o valoare estetica importanta, cu un diametru mai mare de 50 de centrimetri, sa fie scanati si sa fie transpusi intr-un model 3D

” Am inceput sa avem grija de spatiul verde al orasului, am avut training-uri impreuna cu specialisti in peisagistica si prin acest registru vom dispune de un instrument digital, care sa reflecte realitatea din teren: cat spatiu verde avem si in ce conditie se afla.

Mai mult decat atat, fiecare arbore, arbust, gard viu va fi inventariat dupa specie, varsta, conditie, iar baza de date nu va fi intocmita doar o singura data, ci va fi actualizata in permanenta. Achizitia va include atat colectia datelor, cat si software-ul si hardware-ul necesar pentru actualizarea bazei de date”, a precizat, luni, viceprimarul Ruben Latcau.

In contextul in care municipalitatea nu detine un astfel de registru, Garda de Mediu a aplicat in 2021 o amenda in valoare de 200.000 de lei.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006338 (s)