News Flash:

Colterm mai primeste inca 10,6 milioane de lei de la Primaria Timisoara in urma rectificarii bugetare

20 Septembrie 2022
209 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

Primarul Dominic Fritz va introduce pe ordinea de zi a sedintei de CLT un proiect de rectificare bugetara prin care Colterm va primi inca 10,6 milioane de lei din bugetul local, pentru pregatirile pentru sezonul rece. 

„E o noua transa de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de carbune si gaz pentru aceasta iarna. In plus, Colterm este afectat si de explozia pretului la curent. De la 1 septembrie, societatile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de preturi plafonate la energia electrica. Se fac demersuri din toate partile - primari, parlamentari - pentru rezolvarea acestei probleme si societatile de termoficare sa poata cumpara energie la pret plafonat, pentru ca furnizeaza un serviciu vital populatiei”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz. 


Pana in prezent, Colterm a primit din subventii aproximativ 140,9 milioane de lei, iar pana la finalul anului subventia va depasi 150 milioane de lei (de la bugetul local 84 de milioane de lei si de la Guvern 67,8 milioane lei). In ultimii 2 ani, Colterm a primit subventii in valoare de aproape 400 de milioane de lei.

Tot in cadrul acestei rectificari vor fi suplimentate sumele pentru salubritate stradala, cu 2.250.000 de lei, intretinerea spatiilor verzi - 1,5 milioane de lei, dotarea unitatilor de invatamant din Timisoara cu consumabile si plata utilitatilor - 1,8 milioane de lei si finantarea competitiilor sportive la care vor participa elevii Liceului Banatul - 350.000 de lei. 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006160 (s)