News Flash:

Cele mai indicate POZITII DE SOMN

20 Februarie 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
doarme goala
Pozitia in care dormi este importanta pentru sanatatea ta. In cazul unei pozitii incorecte in timpul somnului, te poti alege cu dureri de spate, de gat sau de burta. Iata care sunt cele mai sanatoase pozitii de dormit si care sunt cele pe care este indicat sa le eviti.

Pozitia pe spate
Dintre toate pozitiile de dormit, pozitia pe spate este cea despre care se spune ca este cea mai sanatoasa. Daca dormi in aceasta ipostaza, eviti durerile de gat si de spate, intrucat mentii o pozitie neutra a acestora.
In plus, pozitia pe spate ajuta la reducerea refluxului acid,
deoarece capul este putin ridicat, astfel incat stomacul este pozitionat sub nivelul esofagului, prin urmare acidul si produsele alimentare nu pot veni inapoi. Un alt beneficiu al acestei pozitii este faptul ca ajuta la diminuarea ridurilor. Motivul este ca pielea este relaxata, fiindca nu exista nimic care sa opuna presiune pe piele.
Daca dormi in aceasta pozitie iti protejezi si sanii, care isi vor mentine forma. Atunci cand dormi pe spate, greutatea sanilor este sustinuta.
Exista, totusi, si un dezavantaj atunci cand dormi pe spate. Aceasta pozitie favorizeaza sforaitul. Perna ideala pentru pozitia de dormit pe spate este una pufoasa, care sa nu iti ridice foarte mult capul si gatul, dar care sa le asigure suportul necesar.
Pozitia laterala
O alta pozitie care este buna pentru dormit este cea laterala. Acest mod de a dormi ajuta la prevenirea sforaitului, intrucat mentine coloana vertebrala alungita. La fel ca si pozitia pe spate, si aceasta pozitie ajuta la reducerea refluxului acid. In plus, pozitia laterala este recomandata femeilor insarcinate, deoarece contribuie la buna circulatie a sangelui.
Pozitia laterala are si dezavantaje. Din cauza acestei pozitii se pot forma riduri, iar sanii se pot lasa, deoarece ligamentele care ii sustin se intind.
Perna potrivita pentru pozitia laterala este una mare, pentru a umple spatiul dintre umar si cap. Astfel, atat gatul, cat si capul vor fi sustinute intr-o pozitie neutra.
Pozitia fetala
Aceasta pozitie de dormit nu este recomandata, intrucat aduce multiple dezavantaje sanatatii. Asadar, somnul in pozitia fetala duce la accentuarea durerilor articulare, intrucat genunchii stau indoiti toata noaptea, ceea ce poate provoca dureri crunte, mai ales daca suferi de artrita. Un alt dezavantaj al acestei pozitii este ca ingreuneaza respiratia diafragmatica. Pozitia fetala nu este buna nici pentru ten, deoarece duce la aparitia ridurilor faciale.
Cu toate acestea, pozitia fetala este recomandata femeilor in timpul sarcinii si persoanelor care sforaie.
Perna perfecta pentru aceasta pozitie este una mare, ca si in cazul pozitiei laterale, intrucat este important ca atat gatul, cat si capul sa fie sustinute intr-o pozitie neutra.

Pozitia pe burta
Este recomandat sa eviti sa dormi in aceasta pozitie, deoarece este incomoda si nociva pentru sanatatea ta. Din pricina acestei pozitii, iti va fi greu sa mentii o pozitie neutra a coloanei vertebrale in timpul somnului. Din acest motiv, asupra articulatiilor si a muschilor va fi exercitata o presiune, care ar putea irita nervii. Astfel, se va instala durerea, apare senzatia de amorteala si furnicaturi la nivelul corpului.
Aceasta pozitie este, totusi, recomandata persoanelor care sforaie, intrucat caile respiratorii superioare sunt mai deschise.
Perna indicata pentru pozitia de dormit pe burta este una foarte subtire sau poti chiar dormi fara perna.

pozitia laterala pozitia fetala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004673 (s)