News Flash:

De ce mimeaza femeile placerea in pat?

20 Februarie 2017
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
orgasm femeie2
A inceput, nu de foarte multa vreme, un serial simpatic despre sex in care un ginecolog se incapataneaza sa faca un studiu pe teme extrem de intime, iar intrebarea numarul 1 pe care o vrea lamurita, caci nu-i da pace, este chiar cea din titlul nostru.
De ce se prefac femeile ca simt placerea cand de fapt nu e deloc asa?
Ca sa se termine mai repede toata partida, iar ele sa se poata intoarce linistite la ceea ce faceau inainte, vine raspunsul unei doamne.
Orgasmul feminim – un vesnic mister pentru "misterii" din vietile noastre si o inepuizabila surse de frustrari pentru posesoarele (mai bine spus, neposesoarele) lui. In plus, o provocare temeinica pentru cercetatorii care tot incearca sa ii dezlege itele. O sa incep textul cu niste cifre adunate din felurite locuri ale lumii – pe romancele noastre nu prea le vezi marturisindu-si placerile din cearsaf prin diverse sondaje.
Asa ca ne uitam peste gardul autohton si aflam ca un sfert dintre femei recunosc ca se prefac ca au orgasm la FIECARE act sexual, potrivit rezultatelor unui studiu la care au participat aproximativ 50.000 de persoane din SUA, Australia si Marea Britanie. Potrivit aceleiasi cercetari, 30% dintre femeile participante au declarat ca nu s-au prefacut niciodata in viata lor ca au orgasm. In schimb, peste o treime dintre barbatii participanti la studiu au recunoscut ca s-au prefacut cel putin o data.
De asemenea, 40% dintre barbati spun ca au fost doar "relativ satisfacuti" de vietile lor sexuale, dar ca "se poate si mai bine". 25% dintre participantele la studiu au spus ca "nu sunt total satisfacute de viata lor sexuala". Un alt studiu recent, realizat de Universitatea din Kansas, a aratat ca 70% dintre femei si 30% dintre barbati au recunoscut simularea orgasmelor. Asadar, ramane, si ne cam roade, intrebarea...
De ce pozam in fericiti in pat?
Unii cercetatorii sustin ca au descoperit adevaratele motive pentru care femeile mimeaza orgasmul, iar acestea par sa fie legate de nesiguranta si de teama lor de intimitate. 60% dintre femeile studiate de ei pretindeau ca au mimat un orgasm in timpul actului sexual, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca acest lucru nu are legatura cu protejarea sentimentelor partenerului.
Erin Cooper, cercetatoare la Universitatea Temple din Pennsylvania, a intervievat 366 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 32 de ani, care au recunoscut ca au mimat orgasmul. Voluntarele au explicat motivele pentru care s-au prefacut si cum s-au simtit in ceea ce priveste intimitatea sexuala. Femeile care se tem de intimitate au mimat orgasmul pentru a proteja sentimentele partenerului, in timp ce altele s-au prefacut pentru a-si ascunde propria rusine si nesiguranta.
"Femeile carora le este greu sa se apropie de oameni la nivel emotional au probleme si in ceea ce priveste apropierea la nivel sexual", a declarat Erin Cooper. Asadar, multe femei se prefac din cauza fricii de intimitate sau pentru ca se simt nesigure cu privire la reactiile corpului lor in timpul actului sexual.
Pe drumurile spre orgasm
Folosind scanere pentru a observa ce parti ale creierului femeilor devin active in timpul actului sexual, cercetatorii au descoperit ca exista cel putin doua "cai ale placerii". Una dintre ele se activeaza atunci cand femeia este singura si are fantezii legate de sex, iar cealalta atunci cand este stimulata fizic de partenerul ei.
Aceste descoperiri sunt rezultatul a doua studii. Primul, ai carui subiecti au fost femeile singure, a scanat creierul acestora in momentul atingerii orgasmului pentru a investiga rolul imaginatiei si controlul pe care il au femeile asupra psihicului.
Studiul a relevat activitate in peste 30 de parti ale creierului, inclusiv cortexul prefrontal, o zona care controleaza luarea deciziilor, stapanirea dorintelor si imaginatia. Cel de-al doilea studiu, care a fost realizat pe femei care aveau partener, a concluzionat ca aceleasi regiuni ale creierului au ramas inactive in timpul orgasmului. Acest lucru sugereaza ca o femeie atinge orgasmul alaturi de un partener in momentul in care "se lasa purtata de val". Incapacitatea femeilor de a face acest lucru duce la imposibilitatea de a avea orgasm.
"Nu cred ca orgasmul opreste constiinta, insa o schimba. Atunci cand oamenii sunt intrebati despre modul in care percep orgasmul, il descriu ca pe o pierdere a controlului", a declarat unul dintre medicii care a participat la realizarea studiilor.
Asa ca raspunsul...
Poate fi cautat chiar aici - in incapacitatea noastra de a pierde controlul. Dar si, cum spuneau expertii de mai sus, in fricile si nesigurantele pe care le avem. Mimarea unui orgasm nu este de cele mai multe ori un gest altruist prin care nu vrem sa ranim sentimentele partenerului. Este intai de toate o neputinta a noastra de ne urca pe val si a ne lasa dusi, scrie csid.ro. Acum e misiunea voastra sa va depistati cauzele, una cate una, si sa le infrangeti. Va fi o placere!
Sfaturi de la Jane Fonda
Actrita si activista americana Jane Fonda crede ca oamenii generosi au mai multe orgasme, deoarece generozitatea imbunatateste viata sexuala. Vedeta trecuta de 70 de ani si-a lansat o carte, in care vorbeste despre placerile pe care le au oamenii pe masura ce inainteaza in varsta. In cercetarile pe care le-a efectuat pentru a o scrie, actrita spune ca a descoperit ceva uimitor: femeile care ii ajuta pe cei din jur au vieti sexuale mai bune.
"Ar trebui sa fii atenta fata de tanara generatie, ca mentor, ca antrenor al ei. Atunci cand ai acest lucru in tine, cand esti in varsta, ai tendinta de a fi mai fericit. Cercetarile arata faptul ca femeile care sunt generoase tind sa aiba mai multe orgasme", a declarat Jane intr-un interviu de televiziune.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006104 (s)