News Flash:

Cea mai buna reteta de visinata. HAI NOROC!

15 Februarie 2017
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
visinata
Ingrediente:

6 kg visine
2.5 kg zahar
1 litru alcool dublu rafinat (cu cat mai multe grade; daca se poate, peste 70)
Mod de preparare:
1. Pune visinele spalate si zaharul intr-o damigeana. Ai grija ca aceasta sa nu aiba vreun miros ciudat (asta, bineinteles, in cazul in care ai folosit-o si pentru altceva). Daca damigeana e noua, spal-o cu detergent de vase lichid, dupare care clateste-o bine.
2. Acopera gura la damigeana cu o panza sau cu tifon si pune-o undeva unde este cald, chiar si afara, la soare. Tifonul va tine la distanta mustele si va permite aerului sa patrunda.
3. Dupa perioada de macerare, care e de vreo 10 zile, pune alcoolul peste fructe si infileteaza capacul. De data aceasta, macerarea dureaza mult mai mult. Unele persoane tin sa fie de 2 luni si ceva, aproape 3.
4. Strecoara visinata si pune-o in sticle de sticla, la intuneric si intr-un loc mai racoros. Infileteaza bine capacele sticlelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005234 (s)