News Flash:

Cea mai buna ciorba de potroace dupa o reteta simpla, pe care o poate face oricine

24 Aprilie 2018
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
ciorba2

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 40 min

Gata in: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE
cateva fire patrunjel
2 galbenusuri
1 pahar mare smantana pentru dres
sucul unei lamai pentru acrit
sare
1 lingura ulei
1 radacina patrunjel
1morcov
1 ceapa
maruntaiele unui pui
ardei iute, dupa gust
MOD DE PREPARARE
1. Se curata si se parleste carnea, se spala si se pune la fiert in circa 3 litri de apa rece cu sare. Se ia spuma ori de cate ori apare.
2. Intre timp, legumele se curata si se taie sau se trec prin razatoare, apoi se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc un pic, dupa care se pun in oala in care fierbe carnea.
3. Dupa ce atat carnea, cat si legumele sunt fierte, se acreste cu sucul de lamaie strecurat. Se mai lasa sa dea un clocot si apoi se trage oala de pe foc.
4. Cele doua galbenusuri se freaca bine cu un praf de sare si apoi se amesteca cu smantana. Din oala cu legume si carne se toarna cate putina zeama peste amestecul de oua si galbenusuri si apoi cu acest amestec se drege ciorba.
In timp ce se toarna in oala, se amesteca energic. Se aduce ciorba la masa presarata cu patrunjel si ardei iute.
Citeste si CIORBA DE CARTOFI CU SMANTANA
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 40 min
INGREDIENTE
10 cartofi
1 litru suc de rosii
1 legatura tarhon
3 cepe rosii
2 lingurite ulei de masline
2 morcovi
2 ardei capia
1 telina
1 fir praz
1 legatura patrunjel
smantana pentru servit
sare
piper
MOD DE PREPARARE
Ciorba de cartofi cu smantana gata in mai putin de 2 ore. Iata o reteta simpla si foarte gustoasa.
1. Se curata ceapa, ardeii, morcovii si telina. Se spala si se pun sa fiarba in apa cu sare si 2 lingurite de ulei de masline.
2. Se spala si se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb separat in apa cu sare. Dupa ce au fiert legumele, se scot, se scurg, ceapa se da de-o parte, iar restul se paseaza.
3. Piureul de legume se amesteca cu zeama in care au fiert, se adauga sucul de rosii si cartofii fierti. Se condimenteaza cu sare si piper si se orneaza cu fasii de praz, patrunjel si tarhon, tocate marunt. Se mai da intr-un clocot si apoi se opreste focul. Se serveste cu smantana.
Sursa: retete.unica.ro


patrunjel galbenusuri smantana lamai ulei 1morcov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005188 (s)