News Flash:

Ce trebuie sa faci daca simti ca ai picioare grele

13 August 2018
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
remedii picioare 04942400

Dureri de glezne si de gambe, inflamatii si o ingreunare a mersului. Iata cateva simptomele de care se plang majoritatea persoanelor la finalul unei zile de munca. Acestea sunt semnele sindromului de picioare grele, ce afecteaza pe oricine, indiferent de sex, dar mai ales persoanele trecute de 40 de ani, gravidele si supraponderalii. De asemenea, potrivit statisticilor, femeile sunt mai predispuse la aceasta neplacere - in jur de 80% - din cauza dezechilibrelor hormonale.

Principalii vinovati pentru aparitia acestui sindrom, care se manifesta in special seara, sunt: sedentarismul, purtarea de incaltaminte nepotrivita, retentia de apa si greutatea excesiva. Persoana afectata are circulatia sangelui incetinita, iar toxinele din sange, care ar trebui drenate si eliminate, stagneaza la nivelul membrelor inferioare, fapt ce duce la aparitia simptomului de greutate in picioare.

In cazul femeilor, si dezechilibrele hormonale joaca un rol important la aparitia acestui sindrom deoarece estrogenul favorizeaza retinerea apei si stagnarea sangelui in vase - cauze ale instalarii acestei neplaceri. In perioada ciclului menstrual, nivelurile hormonale variaza, ceea ce se influenteaza circulatia venoasa si determina sindromul de picioare grele si durerile resimtite uneori in zilele inaintea menstruatiei. Pe de alta parte, modificarile hormonale din perioada sarcinii, care se accentueaza premergator nasterii, explica prezenta insuficientei venoase in cazul femeilor insarcinate. Si persoanele aflate la menopauza resimt aceasta problema, tot din motive hormonale.

Inca de la primele simptome trebuie sa luati masuri, altfel sindromul de picioare grele se va agrava si, daca nu reusiti sa tineti in frau aceasta problema, mai tarziu se poate ajunge la maladii venoase mult mai grave printre care se numara varicele, edemele si ulcerul varicos.

Pentru a scapa de aceasta problema, care aduce grave prejudicii bunei functionari a muschilor si, bineinteles, a circulatiei sanguine, dar si pentru a o preveni, trebuie sa incepeti sa faceti plimbari in fiecare zi, cel mai bine in natura. Sunt recomandate miscarea intr-un ritm vioi, mersul descult pe malul marii, prin nisip sau prin apa, chiar si prin roua. De asemenea, inotul si mersul pe bicicleta pot fi extrem de utile pentru a scapa de aceasta neplacere. In foarte scurt timp veti observa o imbunatatire a sanatatii muschilor si a venelor. Niciodata nu este prea tarziu sa va apucati de un anumit tip de miscare, in timpul lilber, in functie de varsta pe care o aveti. Astfel, cei tineri se pot inscrie, spre exemplu, la dansuri sportive, tenis, fotbal, handbal sau gimnastica, iar cei mai in varsta se pot apuca de inot, dansuri de societate sau de yoga.

Primul si cel mai mare beneficiu al miscarii este eliminarea si preintampinarea acumularii kilogramele in plus. Consumati in fiecare zi fructe si legume si un pahar cu vin rosu pe zi. Insistati pe vitamina E, un excelent agent antiimbatranire, prezent in uleiurile vegetale folosite in salate, peste gras si cereale. In plus sunt indicate suplimentele alimentare bogate in oligoelemente (fluor, seleniu, zinc, magneziu, cobalt), ce sporesc actiunea vitaminei E.

Dintre terapiile naturiste utile in cazul sindromului picioarelor grele sunt indicate baile locale cu ceai de coaja de salcie si cu ceai de brusture (100 g de planta se fierb in doi litri de apa, se strecoara, se pun in doi litri de apa calda si se tin picioarele in aceasta baie circa un sfert de ora pe zi pana la disparitia simptomelor).


glezne gambe inflamatii sedentarismul kilogramele vin rosu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006466 (s)