News Flash:

Ce se intampla daca te ungi la subrat cu o felie de lamaie. Efectul este surprinzator

30 Mai 2018
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
lamaie

Deodorantele si antiperspirantele din comert contin chimicale periculoase pentru santatate: parabeni, formaldehida, triclosan (mai ales in diferite tipuri de sapun antibacterian). Cel mai ingrijorator este aluminiul, care favorizeaza aparitia cancerului mamar.
Producatorii au scos pe piata si deodorante fara aluminiu, insa acestea sunt in continuare pline de alte elemente toxice, scrie secretele.com.
De aceea, va recomand sa alegeti un deodorant natural, pe care puteti sa il preparati foarte usor cu ajutorul retetelor de mai jos sau sa folositi o piatra de alaun.

Deodorant natural pe baza de bicarbonat de sodiu

Fie puteti sa amestecati un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina apa, fara sa dizolvati, aplicand compusul la subrat, fie puteti adauga amidon de porumb. Combinati o parte de bicarbonat de sodiu cu sase parti de amidon de porumb si aplicati in fiecare dimineata pudra la subrat.

O felie de lamaie antiperspirantul natural perfect

Acidul citric din lamai este un agent foarte eficient care distruge bacteriile ce emana mirosul neplacut de transpiratie. Puteti folosi cu incredere o felie de lamaie in fiecare dimineata nu doar la ceai, ci si la subrat. Trebuie doar sa nu aveti pielea iritata.

Alte retete
1. O reteta simpla cu doar 3 ingrediente
• un sfert de cana de bicarbonat de sodiu
• un sfert de cana de amidon de porumb
• 5 linguri de ulei de cocos
Amestecati praful de bicarbonat si amidonul. Adaugati uleiul de cocos pana cand se formeaza o pasta. Puneti acest deodorant natural intr-un recipient inchis etans si folositi in fiecare zi.

2. O alta reteta de deodorant natural are putin mai multe ingrediente, dar miroase mai placut si este mai hidratant:
• 3 linguri de unt de shea
• 3 linguri de bicarbonat de sodiu
• 2 linguri de amidon de porumb
• 2 capsule de vitamina E din care scurgeti tot uleiul
• ulei esential (in functie de preferinte)
Topiti ingredientele solide si cand ajung in stare lichida adaugati si uleiurile (vitamina E si uleiul esential). Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, turnati compusul intr-un recipient si puneti-l la frigider. Acum aveti un deodorant natural cat se poate de sanatos, eficient si cu miros foarte placut.


In loc de unt de shea sau capsule de vitamina E, puteti folosi ceara de albine, cumparata direct de la apicultori si unt de cocos, imaginatia sa nu va lipseasca!

Ingredientele pentru deodorantul dumneavostra natural sunt usor de gasit, puteti cumpara untul de shea, uleiul de cocos, piatra de alaun si orice ulei esential doriti de la magazine naturiste sau de cosmetice. Vitamina E o gasiti la farmacie, dar trebuie sa fiti siguri ca sunt capsule moi, care se sparg si curge uleiul.
 


deodorant lamaie antiperspirantul sodiu amidon porumb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006186 (s)