News Flash:

Ce scrie presa internationala despre nominalizarea lui Sevil Shhaideh

22 Decembrie 2016
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
Sevil Shhaideh3
Nominalizarea politicienei Sevil Shhaideh nu i-a luat prin surprindere doar pe jurnalistii romani, ci si pe cei straini. Site-ul publicatiei The New York Times a prezentat un articol despre optiunea PSD-ului pentru postul de premier. Au mai scris pe acest subiect si cei de la Boolmberg si Politico.eu.
Articolul din The New York Times numeste propunerea aceasta „o miscare surprinzatoare a celui mai mare partid politic din Romania“ si mentioneaza ca daca va fi aleasa,  Sevil Shhaideh va fi „atat primul musulman, cat si prima femeie care detine acesta functie“.  
 
De asemenea se aminteste si de victoria „rasunatoare“ a PSD-ului la alegerile parlamentare. Propunerea pentru premier este analizata de jurnalisti si explica cum numirea lui Liviu Dragnea, liderul partidului, ar fi fost o „alegere problematica“.
„nu a impresionat cel mai nou partid al Romaniei, USR (...) care aproape a castigat alegerile pentru primaria Bucurestiului“. Jurnalistii mai adauga si ca „ar putea exista un conflict“ daca Iohannis respinge propunerea, conflict care ar putea duce la „certuri intre lideri politici, lucru comun in tara cu 20 de milioane de locuitori“.  
 
Politico.eu vorbeste despre cum Shhaideh „a lucrat cu Liviu Dragnea“ si adauga ca „in ciuda experientei sale din cabinet, Shhaideh nu este cunoscuta in Bucuresti, petrecandu-si majoritatea cariei sale in politica locala, in orasul Constanta“. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005136 (s)