News Flash:

Acesta este asasinul ambasadorului rus la Ankara

20 Decembrie 2016
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
asasin ambasador
Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, citat de agentiile internationale de presa, a confirmat ca barbatul care l-a asasinat luni pe ambasadorul rus la Ankara este un politist care facea parte din fortele de interventie la dezordine.


Nascut in 1994 in orasul Soke, din provincia Aydin, din vestul Turciei, atacatorul se numea Mevlut Mert Altintas si era de doi ani si jumatate in randurile fortelor antirevolta, a confirmat Soylu, intr-o conferinta de presa transmisa in direct de canalul NTV, relateaza agentia EFE, preluata de Agerpres.
Guvernul turc nu va lasa ca asasinarea ambasadorului rus sa prejudicieze "prietenia" intre Ankara si Moscova, a afirmat luni ministerul turc de Externe, intr-un comunicat preluat de AFP.


"Nu vom permite ca acest atac sa arunce o umbra asupra prieteniei intre Turcia si Rusia", a declarat ministerul.


Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a denuntat la randul sau un "atentat contra relatiilor turco-ruse".Potrivit acestuia, citat de DPA, orice afilieri ale atacatorului la o organizatie sunt sub investigatie. Totodata, el a spus ca doi raniti in cursul atacului raman internati, cu rani la umar si picior. Ambasadorul Rusiei in Turcia, Andrei Karlov, a fost impuscat luni, in timp ce participa la o expozitie, in orasul Ankara, diplomatul fiind transportat la spital cu rani grave. Diplomatul a murit, anunta agentiile de presa. Atacatorul a fost impuscat si el in urma unui schimb de focuri cu politia.

soke aydin turciei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005109 (s)