News Flash:

Ce note avea Nicolae Ceausescu la scoala. Cat de bine statea acesta la limba romana sau la matematica

7 Februarie 2022
838 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Ceausescu

Cuplul Ceausescu este o figura emblematica pentru istoria noastra. Dincolo de faptele care au schimbat cursul Romaniei, Elena si Nicolae Ceausescu au fost doar persoane care stiau sa se bucure de fiecare moment. Desi au trecut multi ani de la moartea dictatorului, pentru multi romani, viata, dar si drumul acestuia catre putere ramane o necunoscuta. Recent, printr-un demers recent realizat de institutia „Arhivele Nationale ale Romaniei”, incepe sa se faca lumina asupra unor aspecte din viata fostului dictator.

Conform documentelor scoase la iveala de institutia amintita, si cu ajutorul Serviciului Judetean al Arhivelor Nationale Olt, Nicolae Ceausescu ar fi terminat clasa a I-a si a II-a cu medii destul de bune, fiind al treilea in clasa.

In perioada in care fostul dictator a mers la scoala, materiile predate erau „Scrirea si exercitii gramaticale”, „Cetirea”, „Exercitii de memorie si libera reproducere”, „Religie”, „Istorie”, „Geografie”, „Desen”, „Aritmetica”, „Geometrie” si „Muzica”.

„Studiile si profesia liderului comunist sunt cunoscute. Mai putin cunoscute sunt rezultatele sale scolare. Cu ajutorul colegilor de la Serviciul Judetean al Arhivelor Nationale Olt, va punem la dispozitie extrase din cataloagele Scolii Primare Scornicesti, care atesta faptul ca Nicolae A. Ceausescu a promovat clasa I cu media 8,26 si clasa a II-a cu media 8,18, situandu-se pe locul al treilea, intr-o clasa in care erau inscrisi 25 de elevi (SJAN Olt, fond Scoala Primara Scornicesti, dosarul 177 /1925-1926, fila 3 si dosarul 184 /1926-1927, fila 3).”, scriu reprezentantii institutiei ANR pe site.

Cele mai bune note le avea la artimetica si gemoetrie, la fel si la „Scrirea si exercitii gramaticale”, „Cetirea”, „Exercitii de memorie si libera reproducere”. Aici notele erau cuprinse intre 8 si 9.

Cat despre celelalte materii, se pare ca fostul dictator nu era atat de bun la istorie, geografie sau religie, aici notele fiind 7. Media generala, anuala, a fost de 9, iar la purtare, conform documentelor, Nicolae Ceausescu avea nota 10., informeaza playtech.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004816 (s)