News Flash:

Cazurile de cancer de colon au crescut in randul tinerilor

14 Aprilie 2018
973 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer de colon

In ultimii ani, rata de ocurenta a cancerului de colon si a mortilor survenite in urma acestei afectiuni au crescut in Statele Unite, mai ales in randul tinerilor si a persoanelor de varsta a doua.

Studiul care a avuns la aceasta concluzie a fost efectuat de American Cancer Society intre anii 2000 si 2014 si a fost publicat la 1 martie 2017 in revista de specialitate CA: A Cancer Journal for Clinicians, relateaza Science News Magazine.

Per total insa, cazurile de cancer la colon sunt in descrestere. Aceasta este atribuita scaderii de consum de carne rosie si a scaderii numarului de fumatori. Cresterea in utilizarea aspirinei este de asemenea un factor, deoarece aceasta poate calma inflamatiile care duc la cresterea tumorilor. Nu in ultimul rand, imunatatirile in depistarea si tratamentul acestei afectiuni joaca un rol important.

Obezitatea, ritmul de viata si alimentatia nesanatoasa fac ca boala sa creasca in ocurenta la adultii pana in 50 de ani. in cei 15 ani de studiu, s-a observat o crestere cu 22% a ocurentei cancerului de colon la aceasta categorie, in timp ce la persoanele peste 50 de ani exista o descrestere de 32%.

La persoanele de peste 65 de ani, cancerul de colon este extrem de raspandit, dar se observa (graficul de mai jos) o descrestere semnificativa a acestor cazuri.

Calitativ vorbind, este un lucru ingrijorator, avand in vedere singura categorie in care s-a observat o crestere a cazurilor de cancer de colon este cea a persoanelor tinere. Asadar, analizele medicale care depisteaza aceasta boala ar trebui facute mai devreme si, desigur, este nevoie de o schimbare generala a alimentatiei si a modului de viata care se afla la baza acestei probleme.

Cele mai periculoase tipuri de proteine 

sursa: descopera.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006334 (s)