News Flash:

Ce riscuri iti asumi cand recurgi la implanturi mamare

14 Aprilie 2018
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
sani mari 2

Implanturile mamare au doua scopuri principale: unulreconstructiv, si le vizeaza in principal pe femeile care au suferit mastectomii, si unul estetic, in acest caz fiind vorba despre femeile care isi doresc un bust mai proeminent. Interventia nu este chiar usoara si nici lipsita de riscuri.

In vreme ce reconstructiile mamare continua sa fie un subiect delicat de abordat pentru multe femei, implanturile care vizeaza marirea sanilor sunt din ce in ce mai cunoscute.

Decizia de augumentare mamara este una importanta si trebuie luata in cunostinta de cauza. Interventia presupune anestezie generala, o perioada de recuperare si eventuale neplaceri care pot aparea imediat dupa operatie sau chiar in decursul anilor.
In functie de materialul din care sunt confectionate, exista doua tipuri de implanturi mamare: implanturi cu ser fiziologic si implanturi cu silicon.

Complicatiile implanturilor mamare
Sangerare abundenta. Operatia de implant mamar nu este una superficiala, ci una de profunzime. Implantul presupune o incizie intramusculara, practic intr-o zona intens vascularizata.
Din acest motiv, pot aparea mici complicatii chiar si la cateva zile dupa inchiderea operatiei. In unele cazuri, poate fi necesara redeschiderea acesteia pentru a descoperi sursa de sangerare si pentru a se efectua curatari si chiar amplasarea unui dren chirurgical. In urma drenarii poate aparea o mica cicatrice.

Tot ce trebuie sa stie o femeie despre un implant mamar

Infectii. Implantul presupune un corp strain pe care organismul l-ar putea respinge, iar principala reactie in acest caz este infectia. Aceasta poate aparea la cateva zile si chiar saptamani de la operatie.
In mod obisnuit, infectia ar trebui sa cedeze la antibiotice, insa daca acest lucru nu se intampla, implantul ar putea fi indepartat, urmand ca un altul sa fie introdus dupa ce infectia a fost rezolvata.

Scurgeri si rupturi. Riscul aparitiei unor astfel de probleme creste in timp, pe masura ce implanturile "imbatranesc". Implanturile se pot chiar rupe, daca sanul a suferit un traumatism puternic.
Sensibilitate. Femeile care au suferit un implant mamar se pot confrunta fie cu o sensibilitate crescuta la nivelul memelonului si al sanului, fie cu una mai scazuta. Schimbarile de sensibilitate pot fi temporare sau permanente si pot afecta capacitatea de alaptare.

Necroza. Una dintre complicatiile majore este data de formarea de tesut mort in jurul implantului. Acest lucru poate impiedica vindecarea ranii si poate face necesara scoaterea implantului.

Termenul de valabilitate
Implanturile mamare nu sunt garantate pe viata. Recomandarea este ca ele sa fie schimbate dupa 10-15 ani de la operatie. Evident, ele pot fi schimbate si mai devreme, in cazul in care apar complicatii precum ruperea lor.

Controale periodice
Intrucat implanturile mamare presupun prezenta unui corp strain in organism, sunt recomandate controale medicale periodice. Astfel, prima vizita va avea loc la 3-4 zile dupa operatie, iar a doua, la 2-3 saptamani.
Dupa aceste vizite, se va reveni la control dupa o luna, 3 luni, 6 luni si un an. Apoi, vizita la cabinet se va repeta anual sau de fiecare data cand pacienta resimte dureri sau disconfort la nivelul sanilor.


necroza controale periodice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004773 (s)