News Flash:

Cati candidati s-au inscris pentru sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de bacalaureat in judetul Arad

4 Iunie 2015
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Un numar de 3.563 candidati s-au inscris pentru a sustine examenul de bacalaureat in judetul Arad in prima sesiune din acest an. Dintre acestia, 2.992 sunt absolventi ai claselor a XII-a seria 2014, iar 571 din anii precedenti, informeaza Mariana Tocaciu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Arad. 
Conform calendarului de examen, in perioada 25 - 29 mai s-a derulat etapa de inscriere la examen a candidatilor din seria curenta si din seriile precedente. In intervalul 8 iunie - 26 iunie se vor desfasura probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, organizate in cele 41 de unitati scolare liceale din judet. Organizarea si desfasurarea probelor de evaluare a competentelor este coordonata de comisia de evaluare din fiecare unitate scolara, numita prin decizia inspectorului scolar general, pe baza propunerilor unitatilor scolare. 
Cu o zi inaintea desfasurarii probei la limba romana, pe 28 iunie, in sedinta publica va avea loc stabilirea componentei comisiilor din centrele de examen si de evaluare, prin tragere la sorti, electronica, din lista aprobata de Comisia Judeteana de Bacalaureat. 
'Probele teoretice, scrise si orale, care vor incepe in data de 29 iunie cu proba scrisa la Limba si literatura romana, se vor desfasura in 15 de centre de testare, din care 11 in municipiul Arad si 4 in judet, respectiv in 5 centre de subcomisii, toate in judet. Lucrarile scrise vor fi corectate in cele 4 centre zonale de evaluare, stabilite conform Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2014', a precizat Mariana Tocaciu. 
Probele teoretice scrise si orale se incheie in 3 iulie, urmand ca pe 6 iulie, pana la ora 12.00, sa fie afisate rezultatele. In aceeasi zi, pana la ora 16.00, se vor putea depune eventuale contestatii, care vor trebui solutionate intre 7 si 9 iulie, pe 10 iulie urmand sa fie afisate rezultatele finele. 
Desfasurarea probelor si pregatirea unitatilor scolare cu logistica necesara sustinerii probelor vor fi monitorizate de reprezentantii ISJ Arad, prin inspectie tematica. AGERPRES

judetul arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005941 (s)